Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Λαϊκός Σύνδεσμος.: "Τρόικα και κυβέρνηση ετοιμάζονται από κοινού για νέες περικοπές στις συντάξεις"


Βρώμικα παιχνίδια με την ψυχολογία και την ήδη βεβαρυμμένη οικονομική κατάσταση των Ελλήνων παίζουν οι διάφοροι παράγοντες της κυβέρνησης. Με διάφορες «διαρροές», ποντάρουν στην ανασφάλεια του κόσμου και προσπαθούν να βγάλουν πολιτική υπεραξία μέσα από τις συμφωνίες που κάνουν με τους τροϊκανούς.
Έτσι, λοιπόν, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Κουτρουμάνης, σε συνέντευξή του το πρωί της Παρασκευής σε τηλεοπτικό σταθμό, δήλωσε ότι «εφόσον εφαρμοστούν τα μέτρα που ζητάει η τρόικα μπορεί να οδηγήσουν σε μια μείωση της τάξης από 10-12 έως 19-20%».
Είχαμε γράψει πριν από λίγες ημέρες, ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει μειώσεις συντάξεων κατά 10%, αύξηση της 15ετίας σε 20ετία για την λήψη κατώτατης σύνταξης, καθώς και κατάργηση του ΕΚΑΣ. Έτσι όπως διατύπωσε την απαίτηση της τρόικα ο Κουτρουμάνης, αν τελικά ισχύσει η μείωση των συντάξεων κατά 10%, είναι σαν να θεωρεί ότι βγήκαμε και κερδισμένοι, γιατί έπεσαν στο μισό οι απαιτήσεις της τρόικα. Αυτή η πρακτική είναι γνωστή από το παρελθόν.
Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της αφήνουν να διαρρέουν διάφορες φήμες για τεράστιες μειώσεις και περικοπές μισθών και συντάξεων, και στο τέλος παρουσιάζουν περίπου ως θρίαμβο το ότι οι απώλειες δεν έφτασαν στον βαθμό που θα ήθελαν οι δανειστές. Από την άλλη μεριά, δεν αποκλείεται και οι ίδιοι οι διεθνείς τοκογλύφοι να ζητούν εξ αρχής «τον ουρανό με τ’ άστρα», για να είναι στην συνέχεια πιο συγκαταβατικοί στις απαιτήσεις τους, έχοντας κερδίσει όμως αυτό που πραγματικά θέλουν.
Όπως και να έχει, σ’ αυτήν την περίπτωση βολεύονται και η τρόικα και η κυβέρνηση.
Η τρόικα παίρνει ό,τι στ’ αλήθεια επιζητεί, ενώ η κυβέρνηση προπαγανδίζει την «επιτυχία» της να μειώσει κατά πολύ τις απαιτήσεις των δανειστών. Μόνος χαμένος ο Ελληνικός Λαός, ο οποίος βλέπει μια ανάλγητη, αναίσθητη και εντολοδόχο κυβέρνηση να τον μετατρέπει σε κοινωνικό πειραματόζωο, για την διευκόλυνση των δοκιμών που επιχειρούν οι χρηματάνθρωποι του διεθνούς αδηφάγου κεφαλαίου.



















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com