Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

“Είτε συμφωνείτε με την τρόικα μέχρι την άλλη εβδομάδα… είτε θα έχετε Μνημόνιο όλο το 2015!!!”



Απειλές δίχως προηγούμενο …. Με το πιστόλι στον κρόταφο έχουν την Ελλάδα, οι Ευρωπαίοι δανειστές, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων που διαρκώς πληθαίνουν και πιέζουν ασφυκτικά τη χώρα, σύμφωνα με δημοσιεύσεις ειδησιογραφικών πόρταλ και επισήμων στοιχείων. Σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει ακόμα χρόνος για την Ελλάδα, αλλά μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και της τρόικας για την αξιολόγηση του προγράμματος.
Ο ευρωπαίος αξιωματούχος ξεκαθάρισε πως υπάρχει ακόμα χρόνος για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να κλείσει το τρέχον πρόγραμμα πριν το Eurogroup, αλλά αποσαφήνισε πως εάν ξεπεράσουν οι διαπραγματεύσεις και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα, τότε, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, “είμαστε οριακά”.Χαρακτηριστικά δήλωσε πως εάν δεν κλείσει σε αυτό το χρονικό διάστημα η τρέχουσα αξιολόγηση, τότε θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, λέγοντας μάλιστα “για να το θέσουμε ήπια”. Ωστόσο, στην επόμενη φράση του έριξε τη βόμβα, λέγοντας πως “εκτός κι αν παραταθεί το τρέχον πρόγραμμα”.
Αυτό ακριβώς ουσιαστικά σημαίνει σε απλά ελληνικά, πως το Μνημόνιο δεν τελειώνει το 2014, αλλά θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά είτε για ολόκληρο το 2015 είτε για ένα εξάμηνο. Όπως σημείωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος δεν κατονομάζεται, η απόφαση για ενδεχόμενη παράταση του τρέχοντος προγράμματος, θα πρέπει να ληφθεί πριν τη λήξη του, δηλαδή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Κι αυτό γιατί, όπως είπε, η απόφαση για παράταση του προγράμματος στην Ελλάδα θα πρέπει να εγκριθεί από ορισμένα εθνικά κοινοβούλια, μεταξύ των οποίων και το Γερμανικό.
Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που αποφασιστεί η Ελλάδα να μπει στη λεγόμενη «προληπτική γραμμή πίστωσης» (ECCL) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), σημείωσε ο αξιωματούχος.Τέλος, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι το τρέχον πρόγραμμα της Ελλάδος θα μπορούσε να παραταθεί ακόμα και για 12 μήνες. Αυτό θα ήταν αναγκαίο, όπως είπε, και για τεχνικούς λόγους, λόγω διαφόρων ζητημάτων που σχετίζονται με τις κεφαλαιακές ανάγκες ορισμένων ελληνικών τραπεζών.



















 http://www.makeleio.gr/?p=213273

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com