Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΒΟΥΛΕΤΗΣ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ: “Και στο Σκάνδαλο Hellas Power – Energa ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ” ! ...


Εμπλοκή Μπαλτάκου στο σκάνδαλο HELLAS POWER – ENERGA αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος κατά την ακρόαση του προέδρου της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) Νίκου Βασιλάκου από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Άγνοια δήλωσε ο πρόεδρος της ΡΑΕ.
Σύμφωνα με τον Θ. Πετράκο, υπάρχει επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ (πρώην ΔΕΣΜΗΕ) στην οποία καταγγέλλει ότι δέχθηκε πιέσεις από τον πρώην Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά υπέρ των ιδιοκτητών των 2 εταιρειών ενέργειας, οι οποίοι υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο, προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, δικηγορικό γραφείο συνεργαζόμενο με εκείνο του Τάκη Μπαλτάκου φέρεται να έχει αναλάβει την υπεράσπιση ενός εκ των δύο επιχειρηματιών.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ στις 3 Νοεμβρίου δέχθηκε ένοπλη επίθεση έξω από το σπίτι του και ρώτησε αν γνωρίζει την υπόθεση η ΡΑΕ. Ο Ν. Βασιλάκος είπε πως αν γινόταν εξωδικαστικό συμβιβασμός τότε διαγράφονταν οι ποινικές ευθύνες. «Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος ούτε μας αφορά» απάντησε ο Ν. Βασιλάκος.
Σε ό,τι αφορά την υπόθεση καθ’ αυτή ο πρόεδρος της ΡΑΕ δήλωσε πως η Ρυθμιστική Αρχή έκανε ό,τι μπορούσε, συνεργαζόμενη με τις αρμόδιες αρχές για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και επιβάλλοντας πρόστιμα εκατομμυρίων, τα οποία οι εταιρείες πολέμησαν δικαστικά για χρόνια. «Τελικά όμως το ένα μετά το άλλο άρχισαν να δικαιώνονται το 2014», ανέφερε ο κ. Βασιλάκος.























 http://www.makeleio.gr/?p=211552

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com