Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Οταν στο Αιγαίο γίνεται χαμός και στο ΥΠΕΘΑ λένε "Ολα καλά"...


Mε επιχειρήσεις "στρουθοκαμηλισμού" απαντά η ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στι συνεχείς προκλήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο προκειμένου να αποκρύψει την αδυναμία ή την έλλειψη βούλησης ελληνικής αντίδρασης στις κάθε είδους προκλήσεις που λαμβάνουν χώρα στο Αιγαίο από την μία άκρη μέχρι την άλλη.
Ετσι βάφτισαν ως "ανύπαρκτο" με την βοήθεια των ελεγχόμενων από την κυβέρνηση ΜΜΕ και το επεισόδιο που αποκάλυψε χθες το defencenet.gr γα το πρωτοφανές επεισόδιο, όπου ένα τουρκικό υποβρύχιο κατά απολύτως ανορθόδοξο τρόπο, μπήκε ανάμεσα σε ένα ελληνική περιπολικό σκάφος του ΛΣ/ΕΛΛΑΚΤ και δεν του επέτρεψε να διώξει τουρκικά αλιτευτικά από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.
Τα επεισόδια είναι πλέον σχεδόν συνεχή και καθημερινά σε διάφορα σημεία του Αιγαίου (όσα καταφέρνουν να αποκρύψουν η εμπειρία λέει ότι είναι περισσότερα από αυτά που έρχονται στην δημοσιότητα) και το ερώτημα είναι "Που το πάει η Αγκυρα;".
Αν υπάρχει κίνδυνος; Το επεισόδιο με την αναχαίτιση του αεροσκάφους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας από τα Ψαρά μέχρι την Μύκονο και η μη αντίδραση της ελληνικής πλευράς, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος κλιμάκωσης: Τα τουρκικά μαχητικά είναι βέβαιο ότι μπορούν να επιχειρήσουν σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας, χωρίς να υπάρξουν συνέπειες. Και το ίδιο ισχύει και για τα πολεμικά πλοία τους, όπως κατέδειξε η πρόσφατη περιπέτεια με την κορβέτα.
Κανείς και τίποτα δεν πρόκειται να απαντήσει, ακόμα και αν αποβιβαστούν Τούρκοι κομμάντο σε βραχονησίδα (άλλωστε κάτι είχε γίνει στο επεισόδιο της Καλύμνου αλλά ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες). Και θα πουν ότι "Είναι ψέματα και φαντασιοπληξίες" και τελείωσε η υπόθεση. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
Εδώ διέψευσαν το χθεσινό επεισόδιο για το οποίο υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο θα διστάσουν να διαψεύσουν γεγονόταν για τα οποία δεν υπάρχουν καν οπτικοακουστικά ντοκουμέντα;
Και βέβαια δεν αποτελεί απόδειξη ότι CNN Turk, το πρακτορείο Dogan και όλος ο τουρκικός Τύπος δημοσίευσαν εκτενή ρεπορτάζ για το θέμα (Aksam, Bugun, Cumhuriyet, Haberturk, Hurriyet, Milliyet, Posta, Vatan, Yeni Safak και Bursa Haber ), αλλά διάβολε, υπάρχουν βίντεο και φωτογραφίες.
Και "πουλάνε" και "μούρη" επειδή απέναντί τους βρίσκονται πολιτικοί και ορισμένοι ανώτατοι αξιωματικοί που προτιμούν να λένε "Ολα καλά" και να γυρίζουν  πλευρό στο κρεβάτι τους...
Τώρα για να δείτε το κλίμα που επιχειρούν να φτιάξουν οι Τουρκοι - ή καποια τουρκικά ΜΜΕ με ''καθοδήγηση '' - ιδού οι τίτλοι τους:
Η Vatan έχει τον τίτλο «Έκπληξη από υποβρύχιο στο ελληνικό σκάφος».
Η Posta «Το υποβρύχιο βγήκε ξαφνικά στην επιφάνεια».
Η Milliyet «Ελήφθησαν μέτρα με υποβρύχιο για την παρενόχληση στη θάλασσα».
Η Hurriyet «Εμφανίστηκε και τους έσωσε (τους ψαράδες)». (Το δημοσίευμα υπογράφει ο Γιασάρ Αντέρ, από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan).
Η Haberturk «Έκπληξη υποβρυχίου στην παρενόχληση».
Η Cumhuriyet «Επικίνδυνη προσέγγιση στη θάλασσα του Αιγαίου».
Η Bugun «Επικίνδυνη προσέγγιση μεταξύ του τουρκικού υποβρυχίου και του ελληνικού πλοίου του Λιμενικού».
Η Aksam «Επικίνδυνη προσέγγιση στην Αλικαρνασσό».
Η Bursa Haber, «Τουρκική έκπληξη στο ελληνικό πλοίο του Λιμενικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com