Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

ENΗΜΕΡΩΤΙΚΟ: Προεξοφλείται το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης και εκλογές τον Μάρτιο με αγορά στις 600-550 μον και ομόλογα στο 9%-10% ...


Οι 600 με 550 μονάδες θα είναι το fair value του ελληνικού χρηματιστηρίου αν η Ελλάδα διαφανεί…εκεί περί τον Φεβρουάριο ότι θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Ένα σενάριο καταστροφής, θα σας παρουσιάσουμε, το οποίο αρχίζει να αναδεικνύεται σε βασικό σενάριο για την πορεία της χρηματιστηριακής αγοράς και των ομολόγων στην Ελλάδα.
Μπορεί η κυβέρνηση να ποντάρει σε αλλαγή κλίματος στο ελληνικό χρηματιστήριο, μπορεί η κυβέρνηση να στηρίζει την πολιτικής της επιβίωση σε μια συμφωνία με την ΕΕ για την νέα πιστωτική γραμμή….αλλά φαίνεται ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι έχει εκτιμηθεί.
Στο Eurogroup χθες 6 Οκτωβρίου, διαπιστώθηκε  ότι η ΕΕ δεν είναι διατεθειμένη να πραγματοποιήσει μεγάλες υποχωρήσεις και αυτό αποδείχθηκε με την δομή της νέας χρηματοδοτικής συνδρομής, της νέας πιστωτικής γραμμής.
Η Ελλάδα θα υπογράψει υποχρεωτικά νέο μνημόνιο ενώ ρόλο σε αυτό θα έχει και το ΔΝΤ.
Τι σημαίνουν όλα αυτά ότι η επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης να εμφανίσει ότι αποχωρεί από τα μνημόνια έχει καταρρεύσει.
Οι επενδυτές αρχίζουν να αποτιμούν το εξής σενάριο το οποίο και παρουσιάζουμε.
Άπαξ και η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη να χαριστεί στην κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά να δημιουργήσει ένα μηχανισμό προστασίας έναντι…της νέας κυβέρνησης που έρχεται στην Ελλάδα.
Τι εννοούμε;
Η ΕΕ βλέπει το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά κα προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αυστηρό πλαίσιο στο οποίο θα δεσμεύσει ην επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι εξηγείται γιατί η ΕΕ υιοθετεί την αυστηρή εκδοχή της νέας προαιρετικής χρηματοδοτικής συνδρομής.
Η Ελλάδα εγκαταλείπει το νέο μνημόνιο, υπογράφοντας νέο μνημόνιο αυτό αποτελεί μια αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.
Οι επενδυτές βλέπουν ότι η ΕΕ δεν είναι διατεθειμένη να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά και θεωρούν ότι…όταν καταστεί πραγματικότητα η νέα χρηματοδοτική συνδρομή τον Δεκέμβριο του 2014, θα αποκαλυφθεί η αλήθεια ότι η Ελλάδα υπέγραψε ένα νέο μνημόνιο και αυτό θα αποτελέσει την θανατική πολιτική καταδίκη της κυβέρνησης Σαμαρά.
Μια τέτοια εξέλιξη όχι μόνο θα οδηγήσει σε αποτυχία την εκλογή προέδρου της δημοκρατίας από την παρούσα βουλή, αλλά θα οδηγήσει την Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές, υπό ένα οξύτατο πολιτικό περιβάλλον όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί μεγάλος νικητής.
Επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει αυτοδυναμία, ένα σενάριο που κυκλοφορεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει την Ελλάδα σε νέες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν με ΛΙΣΤΑ και στόχος της κίνησης αυτής είναι να βγάλει από το κόμμα του ο Τσίπρας ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όλους τους ακραίους αριστερούς και εν συνεχεία είτε αν πετύχει αυτοδυναμία είτε σε συνεργασία με άλλο κόμμα να σχηματίσει κυβέρνηση.
Όμως η αποτυχία της κυβέρνησης Σαμαρά να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας, η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες τον Μάρτιο του 2015 και η συντριβή της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην χρηματιστηριακή αγορά και σα ομόλογα.
Οι ξένοι επενδυτές θα άρουν την εμπιστοσύνη τους και θα αποχωρήσουν οδηγώντας βίαια σε μεγάλη πτώση το χρηματιστήριο στις 600 με 550 μονάδες και τα ομόλογα στην 10ετία στο 9% με 10%.
Οι 600 με 550 μονάδες θα είναι το fair value του ελληνικού χρηματιστηρίου αν η Ελλάδα διαφανεί…εκεί περί τον Φεβρουάριο ότι θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Οι πιθανότητες για την επιβεβαίωση του αρνητικού σεναρίου είναι πολύ μεγάλες και θα πάρουν χαρακτήρα καθολικότητας αν αποδειχθεί στο Eurogroup του Δεκεμβρίου του 2014 ότι η ΕΕ …υιοθετεί μια αυστηρή εκδοχή της νέας πιστωτικής γραμμής, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση Σαμαρά  να υπογράψει νέο μνημόνιο….με στόχο να δεσμεύσει η ΕΕ….την επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr
Πέτρος Λεωτσάκος

Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com