Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΚΑΙΡΟ-Σε μια ΚΛΩΣΤΗ όλα στο ΑΙΓΑΙΟ- Η Φρεγάτα ΕΛΛΗ έχει γίνει ΣΚΙΑ της Τουρκικής Κορβέτας ...


Νότια της νήσου Φολέγανδρος πλέει τούτην ώρα η Τούρκικη Κορβέτα TCG Büyükada (F-512) και στα Διεθνή Ύδατα  που απο την 03:000 πραγματοποιεί επίδειξη Σημαίας  εντός των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων και σε καμιά περίπτωση αβλαβή διέλευση !
Την Τούρκικη Κορβέτα ΄(φώτο) έχει στο κατόπι της η Ελληνική Φρεγάτα “ΕΛΛΗ» που περιπολούσε ανοιχτά του Αιγαίου ενώ από ότι δείχνουν οι Αντιδράσεις των Γενικών Επιτελείων οι Έλληνες επιτελείς περίμεναν την ενέργεια και είχαν ενημερώσει σχετικά !
Η Φρεγάτα ΈΛΛΗ,σύμφωνα με το veteranos.gr, που είναι στο κατόπι της Τούρκικης Κορβέτας από τα χαράματα και δείχνει την αναβάθμιση της Ελληνικής Αντίδρασης που έστειλε Πολεμικό Πλοίο πρώτης Κλάσης και όχι μια απλή κανονιοφόρο!
Ο ι Τούρκοι δεν πραγματοποιούν ελιγμούς αλλά ακολουθούν προσχεδιασμένη και σταθερή πορεία με συγκεκριμένη ταχύτητα πλεύσης .Η Φρεγάτα ΈΛΛΗ είναι εξοπλισμένη με τα ποιο σύγχρονα οπλικά συστήματα και σύμφωνα με πληροφορίες δεν απαιτήθηκε η απογείωση μαχητικών που είναι έτοιμα ανά πάσα στιγμή !
Η Φρεγάτα ΈΛΛΗ :
50
Διαστάσεις: 130,5/14,6/6,2 μέτρα
Εκτόπισμα: 3.630 τόν.
Πρόωση: 2 RR Olympus 56.800 HR, 2 RR Tyne 10
Ταχύτητα: 30 κόμβοι
Πλήρωμα: 198
Οπλισμός: 2 πυροβόλα 76 χιλ. ΟΤΟ Melara, 2 συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx, σύστημα Κ/Β Ε.Ε. Harpoon και Ε/Α Sea Sparrow. Επίσης Α/Υ τορπίλες και σύστημα ΗΝ αντίμετρων. Έχει δυνατότητα μεταφοράς 2 Ε/Κ ΑΒ 212ASW
Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Koninklijka Maatschappij de Schelde στο Vlissingen της Ολλανδίας, μαζί με τη Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ, μετά από παραγγελία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Η παραλαβή του πλοίου έγινε στις 10 Οκτωβρίου 1981 με πρώτο κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Γρηγόρη Δεμέστιχα ΠΝ. Κατέπλευσε στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου 1981.
. Έλαβε μέρος στον πόλεμο του Κόλπου, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του ΟΗΕ εναντίον του Ιράκ (1990-91), στην περιοχή της Ερυθράς θάλασσας. Τα ΕΛΛΗ και ΛΗΜΝΟΣ έχουν ενισχυμένο Α/Α οπλισμό έναντι των λοιπών. Tτο Νοέμβριο του 2008 το πλοίο εκτέλεσε Εκσυγχρονισμό Μέσης Ζωής στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.
Για ότι νεώτερο θα σας ενημερώσουμε !

http://www.makeleio.gr/?p=200885

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr