Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Μήνυμα του νέου πρεσβευτή της Ελλάδας προς τον Ελληνισμό του Καναδά ...


«Ο έξω Ελληνισμός αποτελεί μια νοητή προέκταση του Ελληνισμού, πολύ πέρα από τα οριοθετημένα γεωγραφικά σύνορα της χώρας μας», τόνισε σε μήνυμά του προς τον Ελληνισμό του Καναδά ο νέος πρεσβευτής της Ελλάδας στην Οττάβα, Γεώργιος Μαρκαντωνάτος 
Με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Μαρκαντωνάτος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Εσείς συγκροτείτε στο εξωτερικό μια δεύτερη Ελλάδα, που δραστηριοποιείται και διακρίνεται, που γνωρίζει να ξεπερνά τις δυσκολίες, στηριζόμενη στη δημιουργικότητα και στην εργατικότητά της.
Μια Ελλάδα που μας κάνει υπερήφανους και μας ενθαρρύνει να ενατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Ο απόδημος Ελληνισμός συνιστά ένα πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο, με ανεκτίμητη συμβολή στην ιστορική εξέλιξη της πατρίδος μας».
Ο νέος πρεσβευτής υπογράμμισε ότι η ελληνική Πολιτεία θα είναι κοντά στον Ελληνισμό του Καναδά, επισημαίνοντας ότι στις δύσκολες εποχές πρέπει να συντονισθεί κάθε παράγοντας ισχύος για να συμπορευθούν οι Έλληνες σε κοινούς στόχους. Καταλήγοντας ανέφερε πως η στενότερη και ουσιαστικότερη σχέση μεταξύ του μητροπολιτικού κέντρου και της Ομογένειας του Καναδά αποτελεί προτεραιότητα της Πρεσβείας και των Γενικών Προξενείων.
Ο κ. Μαρκαντωνάτος με μακρά θητεία στο διπλωματικό Σώμα της Ελλάδας από την είσοδό του το 1983 τόσο στο υπουργείο εξωτερικών όσο και σε διάφορα πόστα του εξωτερικού, διαθέτει εμπειρία στον Απόδημο Ελληνισμό, καθώς υπηρέτησε ως γενικός διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού (2012-2014).
Γεννηθείς στην Αθήνα, είναι πτυχιούχος του τμήματος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master στη «Διεθνή και Δημόσια Πολιτική», του Πανεπιστημίου Johns Hopkins των ΗΠΑ, School of Advanced International Studies(SAIS).


















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com