Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ--Παρέμβαση Λ. Φουντούλη στην Ευρωβουλή για την ασφάλεια και τα εργατικά ατυχήματα ...




Ολόκληρο το κείμενο της παρέμβασης:
"Το σημαντικό όσον αφορά το θέμα, είναι να συνειδητοποιήσουμε πως η υγεία και η ασφάλεια στην εργασία δεν είναι απλά κάτι που θα πρέπει να επιβάλλεται.
Οι ίδιοι οι επιχειρηματίες πρέπει να καταλάβουν πως η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων αυξάνει σημαντικά την παραγωγικότητα και την απόδοση τους, άρα και την ανάπτυξη των εταιρειών τους.
Ένας παράγοντας που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το θέμα που συζητάμε είναι η πρόληψη. Εκτός από τα επαγγελματικά ατυχήματα που προκαλούνται συχνά από την έλλειψη ή την ανεπάρκεια των μέτρων προστασίας, αναφέρομαι και στις επαγγελματικές ασθένειες, ένα πεδίο σχετικά παραμελημένο.
Πολλοί εργαζόμενοι προσβάλλονται από διάφορες μορφές καρκίνου, δερματικές παθήσεις, μυο-σκελετικά προβλήματα και άλλες ασθένειες εξαιτίας των συνθηκών εργασίας και των υλικών με τα οποία έρχονται σε επαφή. Όμως πώς μπορεί να υπάρξει πρόληψη όταν, λόγω της κρίσης και της πολιτικής της λιτότητας, χώρες όπως η Ελλάδα βιώνουν μια πλήρη κατάρρευση του συστήματος Υγείας;
Θα αναφέρω μόνο πως, για μια απλή εξέταση, ένας ασθενής στην Ελλάδα έχει μέσο χρόνο αναμονής 6 μήνες. Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως κάτω από αυτές τις συνθήκες το να μιλάμε για πρόληψη είναι εκτός πραγματικότητας. Η πρόληψη σώζει ζωές, αλλά μερικούς τους ενδιαφέρει, στην πραγματικότητα, μόνο η ευημερία των αριθμών και όχι των Λαών. Με την πολιτική της λιτότητας, των μνημονίων και τις επιταγές της τρόικα, οι εργαζόμενοι απλά  αφήνονται στην τύχη τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com