Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Διατάχθηκε έλεγχος στα οικονομικά του ΛΑΟΣ και στο Ίδρυμα Καρατζαφέρη ...


Μετά την αποκάλυψη ότι εκτός από τα 6,6 εκ. ευρώ υπάρχουν και ακίνητα αξίας πάνω από 20 εκ. ευρώ και οι εισαγγελείς θέλουν να ξέρουν με τι χρήματα αγοράστηκαν…
Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον οικονομικό έλεγχο όλων των μεγάλων κομμάτων και των ιδρυμάτων των προέδρων τους, όπου και σε αυτά γινόταν μεγάλο πάρτι.
Ο γνωστός τιμητής του πολιτικού συστήματος αλλά και ...στενός συνεργάτης του, Γιώργος Καρατζαφέρης αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο και άλλων κατηγοριών στην περίπτωση που  οι έλεγχοι που διεξάγουν ήδη οι δικαστικές αρχές εντοπίσουν και ατασθαλίες, με ευθύνη του προέδρου του ΛΑΟΣ, σε δύο υπό έρευνα νομικά πρόσωπα. Στο κόμμα του Καραταζφέρη αλλά και στο Ίδρυμα που έχει συστήσει.
Κατ’ αρχάς αυτό που ζητούν να μάθουν οι δικαστικές αρχές είναι η προέλευση των χρημάτων του (ακόμη) αρχηγού του ΛΑΟΣ, αφού διαθέτει, σύμφωνα με το πόθεν έσχες που δεν ξέχασε να υποβάλει, σειρά ακινήτων συνολικής αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Η αξία των ακινήτων αυτών είναι μεγάλη και την εποχή που αποκτήθηκαν δεν είχαμε κρίση, οπότε και το τίμημα της απόκτησής τους θεωρείται επίσης  μεγάλο. Επομένως είναι καίριας σημασίας να διαπιστωθεί:
Πρώτον που βρήκε τα λεφτά για να αγοράσει τα συγκεκριμένα ακίνητα.
Δεύτερον αν αυτά τα χρήματα είναι δηλωμένα και στο πόθεν έσχες του και, βεβαίως φορολογημένα.
Τρίτον αν τα χρήματα αυτά μπορεί να είναι προϊόν είτε ξεπλύματος χρήματος είτε από διαχρονικές προμήθειες, Τα πάντα ερευνώνται από τη δικαιοσύνη.
Η αποκάλυψη για την ύπαρξη σε λογαριασμούς του Γιώργου Καρατζαφέρη μετρητών ύψους 6.600.000 ευρώ είναι που προκάλεσε και τις υποψίες (α) για τον τρόπο απόκτησης των περιγραφομένων στο πόθεν έσχες ακινήτων του (β) για το ενδεχόμενο να υπάρχουν «μαύρες τρύπες» στα οικονομικά τόσο του κόμματος όσο και στο Ίδρυμα Καρατζαφέρη.
Με άλλα λόγια, οι αρχές  δεν αποκλείουν όσον αφορά μεν στο κόμμα, του οποίου αποκλειστικός διαχειριστής, ως συνήθως είναι ο αρχηγός του, να χρησιμοποιούσε δι’ ιδίαν χρήσιν είτε δάνεια που έπαιρνε είτε τα χρήματα που δικαιούτο από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε από… «δωρεές» φίλων.
Όσον αφορά δε στο Ίδρυμα Καρατζαφέρη επιδιώκεται να προσδιοριστεί τι είδους διαχείριση γινόταν και πόσο χρηστή ήταν, δεδομένου ότι οι αποκαλυφθείσες δοσοληψίες του αρχηγού του ΛΑΟΣ μέσω offshore εταιριών και τα μη δικαιολογούμενα εμβάσματα είναι λογικό να δημιουργούν υποψίες και για τη διαχειριστική ακεραιότητα του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Όμως οι ενέργειες αυτές –ασχέτως αν είναι δικαιολογημένες από τις αιτίες και αφορμές που έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ-  πυροδοτούν, για λόγους και ουσιαστικούς αλλά και ίσης μεταχείρισης, τον οικονομικό έλεγχο όλων των κομμάτων και, κυρίως, των μεγάλων που είναι καταχρεωμένα στις τράπεζες.
Από τον έλεγχο αυτό δεν φαίνεται να ξεφεύγουν και τα Ιδρύματα, που είχαν δημιουργήσει οι αρχηγοί των μεγάλων κομμάτων - πάλι για τους ίδιους λόγους ίσης μεταχείρισης - στα οποία εμπλέκονται κόμματα αλλά και οι τυχόν οικονομικές δοσοληψίες και η διαχειριστική δομή των διαφόρων think tanks και Πολιτικών Ομίλων, πίσω από τους οποίους κρύβονται κόμματα και πολιτικοί.
Υπενθυμίζεται ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν εντοπίσει τις διαδρομές των χρημάτων που έχει στην υπεράκτια εταιρία «Καταλίνα» ο πρόεδρους του ΛΑΟΣ. Μέσω των διαδρομών αυτών άλλωστε επιχειρούσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης να κρύψει τα ίχνη των χρημάτων αυτών.
Γνωρίζουν άλλωστε οι δικαστικές αρχές ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης έδειξε μία έντονη δραστηριότητα με αλλαγές πιστωτικών ιδρυμάτων και offshore εταιρειών, μόλις πληροφορήθηκε τις έρευνες για τις παράνομες πληρωμές που αφορούν την αγορά των ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης Super Puma.
Σημειώνεται ότι σε Έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, μετά από έλεγχο σε υποκατάστημα ελληνικής τράπεζας στο Λονδίνο χαρακτηρίζονταν σημειώνονταν ως ύποπτες ορισμένες συναλλαγές με την εταιρεία του Γιώργου Καρατζαφέρη των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου.





































http://www.kontranews.gr/politiki/item/26633-eleghos-oikonomika-karatzaferis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com