Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Έλληνες Γιατροί: Σε κίνδυνο η υγεία των Ελλήνων - Η φτώχεια τους σπρώχνει σε βαλκανικές χώρες για φθηνότερες ιατρικές επεμβάσεις ...


Είναι γνωστές οι ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε ο Υπουργός Υγείας Βορίδης στον ΕΟΠΥΥ, με το κούρεμα των εξετάσεων και τον περιορισμό των επισκέψεων. Πέρα όμως από τα παραπάνω, είναι γνωστή η μη κάλυψη της οδοντιατρικής περίθαλψης των ασφαλισμένων. Οι ασφαλισμένοι λοιπόν πληρώνουν υψηλές εισφορές, χωρίς να μπορούν ωστόσο να καλύψουν βασικές ιατρικές τους ανάγκες.
Απόρροια της κατάστασης αυτής είναι η τάση, κυρίως κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας να αναζητούν οδοντιατρική περίθαλψη σε γειτονικές βαλκανικές χώρες, όπου φυσικά είναι αμφίβολη η τήρηση κανόνων υγιεινής και αποστείρωσης υλικών και χειρουργικών εργαλείων. Χαρακτηριστική η περίπτωση 14χρονου κοριτσιού από τη Κοζάνη, που πήγε σε ιατρείο γειτονικής χώρας για εξαγωγή δοντιών και κατέληξε λίγο αργότερα να έχει ακατάσχετη αιμορραγία.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις ασθενών που κατέφυγαν σε ιατρεία του εξωτερικού για να μειώσουν το κόστος των επεμβάσεων. Ωστόσο, αυτή η τακτική, πέρα από οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.
Η αντιλαϊκή και καθαρά δημοσιονομική πολιτική του κύριου Βορίδη έχει οδηγήσει τους πολίτες σε απεγνωσμένες κινήσεις, ώστε να εξασφαλίσουν μια στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς το κόστος των ιατρικών υπηρεσιών, τόσο για ανασφάλιστους, όσο πλέον και για τους ασφαλισμένους, είναι απλησίαστο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com