Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΕ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ...




Για μια ακόμη φορά ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για πράγματα που ήταν φανερό από τη... γλώσσα του σώματός του ότι δεν τα πιστεύει.
της Μαρίας Γιαχνάκη

Με την προτροπή του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή για «σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγή εθνική ενότητα», ξεκίνησε ο Αντώνης Σαμαράς την ομιλία του για την 40η επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας αλλά δυστυχώς για εκείνον δεν μας έπεισε. Το χαμηλό του βλέμμα και η με το ζόρι δυναμική του σώματος και των κινήσεών του έδειχναν ένα άνδρα που προσπαθούσε να μιλήσει για θέματα που ούτε ο ίδιος πίστευε ότι ήταν έτσι.
Ήταν ξεκάθαρο ότι στην ομιλία του προσπαθούσε να βάλει το γνωστό δίλλημα με το οποίο εκβιάστηκε ο ελληνικός λαός πρόσφατα κατά την διάρκεια των ευρωεκλογών, έξοδος από την κρίση με σταθερότητα ή επιστροφή στο αμαρτωλό παρελθόν.
Προφανώς δεν σκέφτηκε ότι εκείνη την ώρα εκτός από τους παρόντες βουλευτές και υπουργούς του, τον άκουγε και ο ελληνικός λαός, ένας λαός που έχει γονατίσει από τις αυτοκτονίες, από τις απώλειες επιχειρήσεων, από την ανεργία από την μετανάστευση και από τον απόλυτο εξευτελισμό και το ξεπούλημα της αξιοπρέπειας, της μόρφωσης και όλων των αγαθών .
"Ενωμένοι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να πετύχουμε", υπογράμμισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ακόμη πως "έχει ανοίξει ο δρόμος για να βγούμε από τα Μνημόνια, ήδη από το τέλος του 2014." Ήταν αναμενόμενο ότι αυτό θα ήταν το μότο του σε αυτήν την ομιλία αφού η διαφορά με την αξιωματική αντιπολίτευση μεγαλώνει υπέρ της πρώτης με αποτέλεσμα να σείονται τα θεμέλια της πρωθυπουργίας του. Αλήθεια ποιος τον πίστεψε; Με τόσα σκάνδαλα με τόσους φόρους, περικοπές, ΕΝΦΙΑ και τόσα άλλα που βγάζει στα μουλωχτά από το σακούλι διαρκώς ποιος μπορεί να εφησυχάσει;
Ο κ. Σαμαράς κάλεσε σε «εθνικό συναγερμό ενότητας» για την εθνική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, ένα προσκλητήριο που απευθύνεται σε όλους όσοι «θέλουν το άλμα προς τα εμπρός, θέλουν πρόοδο με ασφάλεια».
Έκανε λόγο για «πόρτες και καρδιές ανοικτές» έναντι στελεχών που δεν βρέθηκαν στη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών «αλλά το μυαλό τους είναι εδώ», προσθέτοντας ότι η συσπείρωση και άλλων που δεν είναι εδώ «θα μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς».
Προφανώς και δεν θα είδε τα βλέμματα κάποιων στελεχών της κυβέρνησης που εκείνη την ώρα αλληλοκοιτιόνταν με νόημα. Κάποιοι κατέβαζαν τα βλέμματα και κάποιοι άλλοι κοιτούσαν το ταβάνι. Θα τα καρφώσει κανείς άραγε αυτά στον κύριο Σαμαρά μήπως και κατέβει από το συννεφάκι της εθνικής ενότητας; Ή δεν ένιωσε το φούσκωμα Καραμανλή την κρύα αντιμετώπιση Μπακογιάννη στη χειραψία, το χάσιμο Μεϊμαράκη, τον γέλωτα Παπακώστα ...
Έκανε λόγο για μια νέα Ελλάδα, που «να μη ζητά δανεικά για να ζήσει, να μην κλείνουμε τα εργοστάσια, μια Ελλάδα για τους άξιους, όχι για τους ημέτερους, όχι για τους επιτήδειους». Αναρωτιόμαστε εδώ όμως πως είναι δυνατόν να έφερε τους επιτήδειους μέσα στη χώρα, να τους εγκατάστησε και να τους έδωσε προνόμια και τα κλειδιά της χώρας και τώρα να ξεστομίζει αυτά τα φανταστικά λόγια που μόνο στα όνειρά του μπορεί να δει πια.
Το τραγικότερο όλων; Τόλμησε να στείλει μήνυμα προς τους νέους, τονίζοντας ότι «η παράταξη αυτή μπορεί και θα ξαναφέρει το χαμόγελο και την αισιοδοξία στους νέους, που παλεύουν με την ανεργία». Ποιους νέους; Αυτούς που έφυγαν για το εξωτερικό και δεν θα ξαναγυρίσουν , αυτούς που παίρνουν αντικαταθλιπτικά για να ξεπεράσουν τη μαυρίλα που άπλωσε πάνω από τα κεφάλια τους; Ή αυτούς που μαθαίνουν να ζουν με την μπότα του κατακτητή στο σβέρκο;
Κι ενώ στην αρχή της ομιλίας του είπε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα παρακάτω τόνισε ότι η μόνη εγγύηση για την απασχόληση είναι η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, για να καταφέρει «η Ελλάδα σύντομα να μπορεί μόνη της να ρυθμίζει τα του οίκου της, χωρίς την ανάγκη νέων δανεικών». Έτσι με αυτές τις αντιφάσεις θεώρησε ότι μπορεί να μας πείσει . Αυτός ο πρωθυπουργός πραγματικά σε ποιους νόμιζε ότι απευθυνόταν; Υπάρχουν ακόμη σκεπτόμενοι κι έξυπνοι σε αυτή τη χώρα κύριε πρωθυπουργέ που δεν τρώνε κουτόχορτο και μπορούν να συνειδητοποιήσουν τους κενούς και κούφιους λόγους.
“Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα ένα χρόνο νωρίτερα, βγήκαμε στις αγορές δυο χρόνια νωρίτερα. Βήμα - βήμα η χώρα βγαίνει από την κρίση, ανακτά αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία», σημείωσε. Για ποιο πρωτογενές πλεόνασμα μιλά άραγε γι αυτό που φούσκωσε γιατί απλώς δεν επιστρέψατε το ΦΠΑ στις εταιρίες; Από ποια κρίση βγαίνουμε βήμα βήμα; Όταν ακόμη κλείνουν εταιρίες; Όταν ξένα τραστ καταβροχθίζουν την υγεία, τα νοσοκομεία βάζοντας στις τσέπες των εκλεκτών και φυσικά των δανειστών, δωράκια εκατομμυρίων για να τους παραδώσουν τα κλειδιά; Και το ξέρετε εσείς καλά και το μόνο που κάνετε είναι να τους δίνετε διαρκώς κι άλλον... αέρα για να ξεπουλήσουν και άλλα περιουσιακά στοιχεία της χώρας .
«Θέλουμε να στηρίξουμε μικρομεσαίους και αγρότες. Αυτοί δοκιμάστηκαν κυρίως από την κρίση, αυτούς βάζουμε στο κέντρο της στρατηγικής, με μείωση των φορολογικών τους βαρών και μείωση του κόστους, για να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να δημιουργούν επιχειρήσεις», ανέφερε. Προφανώς ο κύριος Σαμαράς δεν έχει επισκεφθεί την Θεσσαλία την Μακεδονία την Θράκη για να δει τις εκτάσεις των αγροτών να ερημώνουν , το χώμα να σκληραίνει από την αναδουλειά , τα προϊόντα να σαπίζουν στα κασόνια γιατί δεν μπορούν να πουληθούν. Προφανώς ξέχασε ότι το άλλο μισό της κυβέρνησης το οποίο διάλεξε να συγκυβερνήσει κορόιδεψε τους Ελληνες αγρότες με μερικές επιδοτήσεις για να τους κάνει να ξεπατώσουν αμπέλια, να σταματήσουν καλλιέργειες για να μπορούν τα ξένα τραστ να μας πουλούν τα δικά τους προϊόντα . Πώς μιλά λοιπόν τώρα για το μέλλον των αγροτών;
Φτάνοντας στο θέμα των φορολογικών μίλησε για την διαπραγμάτευση με την τρόικα η οποία όπως είπε βρίσκεται σε λεπτή φάση, γι αυτό περιορίστηκε μόνον σε όσα είχαν ήδη εξαγγελθεί (μείωση ΕΦΚ στο πετρέλαιο, εισφοράς αλληλεγγύης κατά 30%). Προανήγγειλε πολλές δόσεις και μείωση προστίμων για τη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο. Έκανε λόγο για μισθολογική αποκατάσταση ενστόλων, ιατρών ΕΣΥ, εκπαιδευτικών και καθηγητών.
Δηλαδή πότε έχει σκοπό να τα κάνει όλα αυτά; Μήπως να του βάλει κάποιος από το γραφείο του μερικούς προηγούμενους του λόγους κι εξαγγελίες για να συνειδητοποιήσει ότι απέχει πολύ το τάξιμο από την πράξη;
Φτάνοντας στα θεσμικά επιχείρησε να βάλει πάγο στους διαφωνούντες στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τους βουλευτές και υπουργούς της κυβέρνησης που αποστασιοποιούνται από βασικές επιλογές. «Υπάρχουν βουλευτές ακόμη και υπουργοί που αντί να στηρίζουν την προσπάθεια, παίζουν προσωπικά παιχνίδια, αντί να διορθώσουν τα λάθη, σπεύδουν να διαφημίσουν τη διαφωνία τους, όμως ο κόσμος τα βλέπει αυτά και δεν του αρέσουν οι εξαιρέσεις». Σε αυτή τη φάση της ομιλίας του δεν ήταν τυχαίο που μερικοί και μάλιστα όχι τυχαίοι από τους υπουργούς του και βουλευτές του δεν χειροκρότησαν . Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι με κάποιους από αυτούς έχει ανοικτές υποθέσεις τις οποίες έχει επιλέξει για το καλό της κυβέρνησης να μην τις βγάλει στην επιφάνεια ακόμη μιας και θα κάνουν σίγουρα κακό στις μέρες των εκλογών. Άλλωστε μιλούμε για πρόσωπα με θεσμικές θέσεις και υπεράνω κάθε υποψίας; Ή μάλλον, ας μην το πούμε αυτό γιατί τώρα πια στην κυβέρνηση όλοι είναι κάτω από τη σκέπη κάθε υποψίας.

































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com