Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Συνταγματικό πραξικόπημα - Την παραπομπή σε δίκη όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής πρότεινε ο εισαγγελέας ...



Παραπομπή σε δίκη συνολικά 70 ατόμων από τους αρχικά 85 κατηγορουμένους για την υπόθεση της δράσης της Χρυσής Αυγής

Σε μια πρωτοφανή συνταγματική εκτροπή που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία δυτικής χώρας πλην ακραίων δικτατοριών όπως του Στάλιν στην Ρωσία, στην Βόρειο Κορέα και αλλού λαμβάνει χώρα με επίκεντρο την Χρυσή Αυγή.
Ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος εισηγήθηκε την παραπομπή όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Δηλαδή και οι 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με την 700 σελίδων πρόταση του ο εισαγγελέας, ο οποίος αξιολόγησε το ογκωδέστατο υλικό της δικογραφίας, κατηγορεί το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την παραπομπή των Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκου Μίχου, Ιωάννη Λαγού, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα και για το κακούργημα της διακεκριμένη οπλοκατοχής, ενώ σε ότι αφορά τον Χρήστο Παππά προτείνει τη μετατροπή του κακουργήματος της σύστασης παράνομου αρχείου σε πλημμέλημα.
Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η Χρυσή Αυγή, ειδικά από το 2008 και μετά, είχε την δομή της εγκληματικής οργάνωσης και απόκτησε πολιτικό μανδύα κόμματος, το 2012, όταν κατέθεσε καταστατικό στον Άρειο Πάγο και μετείχε στις εκλογές.
Κατά τον εισαγγελέα, όλοι οι βουλευτές μετείχαν και γνώριζαν τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, οι οποίες αναφέρονται μια προς μια στην εισαγγελική πρόταση.
Επίσης ζητείται να παραπεμφθούν σε δίκη άλλα 52 άτομα, στελέχη και μέλη του κόμματος, τα οποία ενεπλάκησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στις δέκα υποθέσεις που συμπεριλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.
Μεταξύ αυτών, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση στο Πέραμα σε μέλη του ΠΑΜΕ, την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, την εισβολή στο στέκι «Αντίπνοια», σε συνεργείο στην Ηλιούπολη, την επίθεση σε μαθητή στο Π. Φάληρο, την ανθρωποκτονία του Πακιστανού Λουκμάν στα Πετράλωνα, καθώς και την επίθεση σε Πακιστανούς σε ελαιοτριβείο στην Κρήτη.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από την Χρυσή Αυγή, ότι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του ήξεραν ποιος είναι και ότι γενικότερα υπήρχε δόλος.
Ο εισαγγελέας με την -700 σελίδων - προτασή του, ζητεί από το Δικαστικό Συμβούλιο να παραπέμψει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής - μεταξύ αυτών είναι και οι δύο ανεξάρτητοι πλέον βουλευτές Χρ. Αλεξόπουλος και Στ. Μπούκουρας - για όλες τις πράξεις που καταλογίζονται στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, για τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές ζητεί παραπομπή για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.
Ζητεί, επιπλέον, για τους Ν. Μιχαλολιάκο, Η. Κασιδιάρη, Ν. Μίχο, Λαγό, Γ. Γερμενή και Στ. Μπούκουρα, την παραπομπή τους για την επιπλέον κατηγορία, σε βαθμό κακουργήματος, της διακεκριμένης οπλοκατοχής με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης.
Για τον Χρήστο Παππά, ζητά μετατροπή σε πλημμέλημα τις επιπλέον κατηγορίες που αντιμετωπίζει για παράνομη κατοχή αρχείου.


www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com