Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Πρόταση τροπολογίας σε υπό διαβούλευση Σχέδιο Νόμου Υπ Εθνικής Άμυνας ΕΜΘ ...



Αξιότιμοι κύριοι,

1. Με μεγάλη μου χαρά διαπίστωσα ότι με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο Ν.4284/2014(ΦΕΚ190) το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε επιτέλους λύση στην αδικία μας (ε.α Εθελοντών Μακράς Θητείας) οι οποίοι όσοι αποστρατευτήκαμε και λαμβάνουμε σύνταξη από το ΓΛΚ, να μπορούμε να λάβουμε πλέον και το δικαιούμενο εφάπαξ από τα Ταμεία Αλληλοβοηθείας με προαπαιτούμενη 10ετη μετ. σχέση με τα Ταμεία Αλληλοβοηθείας όπως όλες οι άλλες κατηγορίες δικαιούχων στρατιωτικών.

2. Από αβλεψία μάλλον του νομοθέτη στην συγκεκριμένη ρυθμιστική διάταξη δεν αναγράφεται η αναδρομική ισχύς του νόμου και έτσι παρατηρείται το φαινόμενο, να μην μπορώ να κάνω χρήση της συγκεκριμένης διάταξης.

3. Σας γνωστοποιώ και σας παρακαλώ εάν είναι δυνατόν να περιληφθεί η παρακάτω τροπολογία στο υπό διαβούλευση ΣΝ «Ρυθμίσεις Θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» "Προσθήκη στο Ν.4284/2014 άρθρο 7 παρ.2 της φράσης" Η ρύθμιση αυτή ισχύει αναδρομικά από την έναρξη ισχύος του ν. 2936/2001 (25.7.2001)" ώστε επιτέλους να δοθεί οριστική λύση και για μας τους 175 περίπου συναδέλφους, διότι παρατηρείται πλέον το παράδοξο κάποιοι συνάδελφοι ιδίας κατηγορίας οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν ως το 2010 να έχουν λάβει κανονικά το εφάπαξ, όσοι αποστρατευτήκαμε από το 2010 έως τον Σεπτέμβριο 2014 να μη το λάβουμε παρά μόνο τις εισφορές μας και όσοι θα συνταξιοδοτούνται μετά την ψήφιση του Ν.4284/2014 να το λαμβάνουν κανονικά.

4. Σας παρακαλώ ως πατέρας  4 ανήλικων τέκνων, όπως ενεργήσετε προς άρση της αδικίας που γίνεται εις βάρος μου όσο και των συναδέλφων μου αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας και να περιλάβετε την συγκεκριμένη τροπολογία στο υπό διαβούλευση και κατάθεση Σχέδιο Νόμου.

Με τιμή

Μπαλιάκος Δημήτρης
Ανθστης ε.α.
 http://stratiotikathemata.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com