Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Τον “αμανέ” τους οι Τούρκοι:Θα στήσουν πλατφόρμα μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ!!!


Απύθμενο θράσος των Τούρκων οι οποίοι ετοιμάζονται να στήσουν ακόμα και πλατφόρμα στην κυπριακή ΑΟΖ! Εξετάζουν μάλιστα το ενδεχόμενο αγοράς δικού τους γεωτρύπανου.
Αποφασισμένη να αποκτήσει πλατφόρμα και να φθάσει μέχρι τέλους με τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ εμφανίζεται η Άγκυρα. Ήδη βρίσκεται στο στάδιο της αναζήτησης, ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα των σεισμογραφικών ερευνών που πραγματοποιεί το Μπαρπαρός, που δεν είναι άλλο από τις γεωτρήσεις.
Πληροφορίες που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» φέρουν την Άγκυρα να έχει επιχειρήσει μέχρι στιγμής, την ενοικίαση πλατφόρμας από δύο ξένες εταιρείες, οι οποίες απάντησαν αρνητικά, σε μια προσπάθεια να μην εμπλακούν στην πολιτική διελκυστίνδα και να αποφύγουν την αντίδραση της Λευκωσίας και ενδεχομένως και της ΕΕ.
Το γεγονός δεν αποτρέπει την Άγκυρα από την υλοποίηση των επεκτατικών της σχεδιασμών, αφού φαίνεται αποφασισμένη να αποκτήσει δική της πλατφόρμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν δεν καταφέρει να ενοικιάσει πλατφόρμα η Τουρκία, δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην αγορά δικής της, καθώς το κόστος που υπολογίζεται στα 150 εκατομμύρια, δεν θεωρείται απαγορευτικό.
Κινήσεις εντυπωσιασμού και προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στην Ε/Κ πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κρίνει σύμφωνα με πληροφορίες η Λευκωσία τις ενέργειες αυτές της Άγκυρας. Εκτίμηση είναι ότι, είναι δύσκολο να γίνουν πράξη όσα επιχειρεί η Τουρκία στην ΑΟΖ, καθώς προϋποθέτουν διαδικασίες περίπου 18 μηνών οι σεισμογραφικές έρευνες και επιπρόσθετο χρόνο να βγουν τα αποτελέσματα και η αξιολόγηση τους, πριν τη διαδικασία της γεώτρησης.
Επιπρόσθετα δε, σε περίπτωση που η Τουρκία κάνει πράξη τις απειλές της και επέμβει στις γεωτρήσεις, τότε η κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε καταγγελίες προς την ΕΕ, αλλά και τις γειτονικές χώρες που δεν επιθυμούν στο παρόν στάδιο, να διαταραχθούν οι ισορροπίες στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


























http://www.makeleio.gr/?p=194400#more-194400

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com