Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Νόμιμη & Συνταγματική αποφάσισε το ΣτΕ η παρακράτηση 10-15% στα ακαθάριστα εισοδήματα των καθηγητών!!!



Είναι συνταγματική, νόμιμη και δεν αποτελεί φόρο η παρακράτηση 10-15% που επιβάλλεται στα ακαθάριστα εισοδήματα των καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ από την ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος (π.χ ερευνητικά προγράμματα) όπως αποφάσισε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή 59 καθηγητών ΑΕΙ και ΤΕΙ που ζητούσαν να ακυρωθεί υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι επί των ακαθάριστων αμοιβών των μελών των ΑΕΙ από την άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος ή από ερευνητικά προγράμματα ή ερευνητικά ινστιτούτα θα υπάρχει παρακράτηση από 10% έως 15% υπέρ ειδικού λογαριασμού των ΑΕΙ και ΤΕΙ (Ειδικός Λογαριασμός για την Αξιοποίηση Κονδυλίων του Ιδρύματος).
Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν πως δεν θεωρούν την παρακράτηση φόρο αφού διατίθεται υπέρ των Ιδρυμάτων για την κάλυψη δαπανών απαραίτητων για τις ανάγκες έργων (εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών, κ.λπ.) και την παροχή υπηρεσιών (επιστημονικών, κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com