Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Υπό άκρα μυστικότητα ο Παπακωνσταντίνου στο Δικαστικό Συμβούλιο ...



Ενώπιον του Πενταμελούς Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου εμφανίστηκαν, με άκρα μυστικότητα, ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και οι συγγενείς του προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Το Δικαστικό Συμβούλιο που μέσα στον επόμενο μήνα θα αποφανθεί για την παραπομπή τους ή μη στο Ειδικό Δικαστήριο (υπουργοδικείο), έκανε δεκτό το αίτημα που οι ίδιοι υπέβαλαν να δώσουν διευκρινίσεις εν αναμονή του σχετικού βουλεύματος.. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο δεν πρόσθεσαν κανένα νέο στοιχείο.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου που φέρεται ότι έσβησε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων απέδωσε την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες και επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι στοχοποιήθηκε επειδή έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο έδωσε τη λίστα στο ΣΔΟΕ για έλεγχο. Τις σε βάρος τους κατηγορίες για ηθική αυτουργία στα αδικήματα που βαρύνουν τον πρώην υπουργό, αρνήθηκαν και οι συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου οι οποίοι σχυρίστηκαν ότι ότι η υπόθεση της λίστας αφορά τρίτους και όχι εκείνους οι οποίοι δεν έχουν καμία ανάμειξη ή σύνδεση.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι αντιμέτωπος με τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και της νόθευσης δημοσίου εγγράφου για να προσπορίσει σε άλλον αθέμιτο όφελος, καθώς και με το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ. Αμέσως μετά την απολογία του, είχαν επιβληθεί στον κ. Παπακωνσταντίνου οι περιοριστικοί όροι της καταβολής εγγύησης 30.000 ευρώ και της υποχρεωτικής εμφάνισης το πρώτο 15νθήμερο κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com