Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

To ενδεχόμενο ακύρωσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας συζητά αύριο η Ευρωπαϊκή Ενωση ...




Συνεδριάζει αύριο, 30 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ενωσης προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο χαλάρωσης ή και ακύρωσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, βάση των εξελίξεων στην νοτιοανατολική Ουκρανία και την εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
Οπως δήλωσε η εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της Ε.Ε. Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, οποιαδήποτε απόφαση χαλάρωσης του καθεστώτος των κυρώσεων θα πρέπει να έχει την ομόφωνη αποδοχή και των 28 χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Οι μόνιμοι πρεσβευτές των 28 θα συνεδριάσουν αύριο στις Βρυξέλλες προκειμένου να αξιολογήσουν την πρόοδο της εφαρμογής του ειρηνευτικού σχεδίου για την κατάπαυση του πυρός και την διατήρηση της εκεχειρίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία.
Βάση αυτού θα προχωρήσουν σε συστάσεις για την επαναξιολόγηση της κατάστασης και την προετοιμασία προτάσεβν επανεξέτασης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής πολιτικής, είπε η Κοντσίγιαντσιτς.
Ως εκ τούτου η συζήτηση για την επαναθεώρηση του καθεστώτος των κυρώσεων θα ξεκινήσει ουσιαστικά τον Οκτώβριο, κατέληξε η εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της Ε.Ε. (Τον μήνα που ξεκινάει το βαρύ κρύο στην Βόρεια Ευρώπη)
















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com