Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η κρυπτογράφηση του iPhone 6 και του Android αναστατώνει το FBI! ...






Η απόφαση των εταιρειών Apple και Google να προασπίσουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους,ενεργοποιώντας μια προεπιλεγμένη πανίσχυρη κρυπτογράφησή τους, έχει αναστατώσει τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το BBC.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο διοικητής του FBI James Comey, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η οχύρωση των στοιχείων του χρήστη μιας συσκευής όπως το iPhone 6 ή κάποιας άλλης με το λειτουργικό Android της Google, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη διαλεύκανση εγκλημάτων ή τον εντοπισμό τρομοκρατών.
Η αντίδραση του διοικητή του FBI, προήλθε από την απόφαση της Apple να οχυρώσει το νέο της λειτουργικό iOS, με σκοπό να προστατέψει τα στοιχεία των χρηστών της, αλλά και παρεμφερή απόφαση της Google να ενεργοποιεί παρόμοια μέτρα ασφαλείας, στην επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού της, Android L.
Οι πρακτικές και των δύο εταιρειών, καθιστούν χρονοβόρα, εώς σχεδόν αδύνατη την αποκρυπτογράφηση στοιχείων που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό εγκληματιών, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του James Comey.
O Comey κατηγόρησε και τις δύο εταιρείες ότι θέτουν τους χρήστες τους “υπεράνω του νόμου” και δυσκολεύουν το έργο των αρχών φέρνοντας ως παράδειγα μια υπόθεση απαγωγής, όπου η πρόσβαση σε στοιχεία που βρίσκονται στο κινητό τηλέφωνο του απαχθέντος, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό του.
Καμία από τις δύο εταιρείες δεν έχει σχολιάσει τις δηλώσεις του διοικητή του FBI, James Comey, σύμφωνα με το δημοσίευμα αναφέρει το lifo.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com