Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ν.Δ.: Ζήτησαν από τον Α.Τζιτζικώστα να αυτοδιαγραφεί...!

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΤΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ.


Tαραχή έχει προκαλέσει στη ΝΔ και στην κυβέρνηση η πρόταση του νεοδημοκράτη περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α.Τζιτζικώστα για άμεση παραίτηση του Α.Σαμαρά από την πρωθυπουργία και σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας.
 
Οι πρώτες εισηγήσεις που δέχτηκε ο Α.Σαμαράς από τους συνεργάτες του ήταν να διαγραφεί από το κόμμα ο Α.Τζιτζικώστας, αλλά οι ψυχραιμότεροι αντιλήφθηκαν ότι το μόνο που θα πετύχαιναν, δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν απλό βουλευτή αλλά περιφερειάρχη  του κέντρου του νεοκαραμανλισμού, θα ήταν να τον ηρωοποιήσουν (αν και δεν παρέβη κάποιον δεοντολογικό ή πρακτικό κανόνα ζητώντας τον σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας).
 
Αντίθετα ο γενικός γραμματέας του κόμματος, αυτή η τεράστια μορφή που ακούει στο όνομα Α.Παπαμιμίκος ζήτησε από τον Α.Τζιτζικώστα να...αυτοδιαγραφεί.
 
Συγκεκριμένα πριν από λίγο ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μιλώντας στον Real fm και το Ν. Χατζηνικολάου, δεν έθεσε θέμα διαγραφής του Α. Τζιτζικώστα, ζήτησε... 
όμως από αυτόν να παραδώσει ο ίδιος την κομματική του ταυτότητα!
 
Ο Γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Α. Τζιτζικώστα, τον κατηγόρησε ότι έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και είπε ότι του απέστειλε πρόσκληση, όπως σε όλα τα στελέχη και μέλη του κόμματος για να παραβρεθεί στα γενέθλια της ΝΔ στην Χαλκιδική.
 
Κύκλοι του Α.Τζιτζικώστα σχολίασαν την πρόταση Παπαμιμίκου, "την κομματική ταυτότητα πρέπει να την παραδώσουν αυτοί που παραβίασαν και ξέχασαν τις αρχές της παράταξης όχι αυτοί που τις τήρησαν και τις εφάρμοσαν".
 
Πριν από λίγο ήρθε μια τριπλή παραίτηση στον κομματικό μηχανισμό που ενισχύει την εκτίμηση ότι βαίνουμε ολοταχώς προς εκλογές.
 
Πρόκειται για τον γραμματέα Συντονισμού του κυβερνητικού έργου Δημήτρη Βαρτζόπουλο και τους δύο γενικούς γραμματείς Επικοινωνίας-Ενημέρωσης Γιάννη Παναγιωτόπουλο και Ανδρέα Κατσανιώτη. 
 
Για τον κ. Βαρτζόπουλο είχαν κυκλοφορήσει σχετικές πληροφορίες και προ δύο εβδομάδων, ωστόσο ο ίδιος τις διέψευσε. Τη θέση του θα καλύψει, κατά τις πληροφορίες, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Δημήτρης Πτωχός. 
 
Και οι τρεις υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους προκειμένου να προετοιμασθούν για την κάθοδό τους στις εθνικές εκλογές. 
 
Σύμφωνα με τον νόμο είχαν περιθώριο να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, οπότε αρχίζει να μετρά το απαγορευτικό 18μηνο πριν από την κανονική εξάντληση της κυβερνητικής θητείας (σ.σ. Ιούνιος 2016). 
 
Το γεγονός ότι αποφάσισαν να ξεκινήσουν... ενάμιση μήνα νωρίτερα την επίσημη προεκλογική τους εκστρατεία, όμως, επιβεβαιώνει την άποψη ότι όλα τα εκλογικά ενδεχόμενα είναι ανοικτά. 
 
Το Μαξίμου που όλα τα ερμηνεύει κατά το δοκούν λέει πως πρόκειται για έντιμη στάση, καθώς και οι τρεις έκριναν ότι δεν υπήρχε λόγος να εξαντλήσουν τα νομικά περιθώρια παραμονής τους στις θέσεις τους εφόσον έχουν αποφασίσει να πολιτευθούν... 
 
Ο κ. Βαρτζόπουλος θα είναι υποψήφιος στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Παναγιωτόπουλος στην Αρκαδία και ο κ. Κατσανιώτης στην Αχαΐα.
 















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com