Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Το Copy - Paste… σκοτώνει !!!




Ενδεικτικό τού ότι η δημοσιογραφία της σύγχρονης εποχής χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, μηδαμινή αγάπη για τη δουλειά και ακατάσχετο «copy - paste», είναι ότι χθες από λάθος εκτίμηση κάποιου «συναδέλφου», αναδημοσιεύτηκε από πολλές ιστοσελίδες των Αθηνών η είδηση της αυτοκτονίας ενός καθηγητή στο Μόλυβο… Μιλάμε για την περίπτωση του Εμμανουήλ Μαρώλια, που έδωσε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από το Κάστρο του Μολύβου.
Η λεπτομέρεια στην απίστευτη αυτή γκάφα είναι ότι η είδηση καταγράφτηκε από τον τοπικό μας Τύπο ένα χρόνο πριν… Τώρα, το πώς οι ανιχνευτικοί μηχανισμοί τού «copy - paste» ξανάφεραν στην επιφάνεια την τραγωδία των οικείων της οικογένειας του εκλιπόντος καθηγητή χθες, είναι κάτι το ανεξήγητο… Κατά τα άλλα, η είδηση αναδημοσιεύτηκε από… αξιόπιστα sites, όπως το Enikos.gr και το Iefimerida.gr… Δείχνει και η περίπτωση αυτή πόσο πρόχειρα δημοσιεύουν ειδήσεις, χωρίς τη στοιχειώδη διασταύρωση, «μεγάλα» sites που υποτίθεται ασχολούνται επαγγελματικά με την ειδησεογραφία.

Α.Ω.



ΜΥΤΙΛΗΝΗ.

http://www.emprosnet.gr/blogs/ta-diktika/64219-diktika-2392014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com