Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΤΟΧΟΣ ΒΡΩΜΕΡΩΝ ΙΕΡΟΣΥΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΝΑΟΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ...




Στόχος ιερόσυλων έγιναν δύο ιστορικοί ιεροί ναοί στα «πέτρινα χωριά» της Κόνιτσας, Μόλιστα και Γανναδιό από τα οποία αφαίρεσαν μεγάλης αξίας κειμήλια.
Ειδικότερα, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Μόλιστα άρπαξαν μεγάλη αξίας Ευαγγέλιο και άδειασαν το παγκάρι. Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στην εκκλησία αφού έσπασαν σιδερένιο κιγκλίδωμα από ένα παράθυρο και κατέβηκαν στο εσωτερικό.
Από τον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών στο Γαναδιό αφαίρεσαν μία εικόνα του Παντοκράτορα από το 1885, η οποία ήταν τοποθετημένη στον επισκοπικό άμβωνα. Οι ιερόσυλοι, σύμφωνα με κατοίκους του χωριού, διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του ναού.
Το τελευταίο δίμηνο πολλές εκκλησίες και μοναστήρια στην Κόνιτσα και το Πωγώνι έχουν γίνει στόχος ιερόσυλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com