Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Σωρεία καταγγελιών στη Δικαιοσύνη για το διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ ...



Καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ για την πρόσληψη 132 δημοσιογράφων έχουν φτάσει στο γραφείο της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτας Φάκου.
Ο φάκελος συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία, φέρεται να προκύπτουν, παραβιάσεις όρων της προκήρυξης , φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων μέχρι και αποκλεισμούς άλλων δημοσιογράφων.
Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα οι σοβαρότερες παρατυπίες αφορούν στην επιλογή υποψηφίων με τη χρήση του 20% για την πρόσληψη 59 δημοσιογράφων για τη σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων και εκπομπών.
Στη συγκεκριμένη κατηγορία  οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού και τα μέλη της επιτροπής αξιολόγησης φέρονται, να έβαλαν υποψηφίους από... το παράθυρο γεγονός που μπορεί να οδηγήσει και σε ακυρότητα του διαγωνισμού.
Στον εν λόγω  φάκελο υπάρχουν και δημοσιεύματα που αφορούν στην καταγγελλόμενη ανάμειξη του πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρη, στην υπόθεση των «αμαρτωλών» ΜΚΟ, οι οποίες ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες( Ελευθεροτυπία, 28.08.14)  ο κ. Μακρυδημήτρης, διατέλεσε αντιπρόεδρος της υπό έλεγχο ΜΚΟ «Έργο Πολιτών» και το όνομά του «εξαφανίστηκε μυστηριωδώς για να αποφύγει τον δικαστικό έλεγχο».
Οι παραπάνω υποθέσεις αναμένεται να συσχετιστούν λόγω συνάφειας με την έρευνα που είναι ήδη σε εξέλιξη και βρίσκεται στα χέρια του 4ου πταισματοδίκη ο οποίος συλλέγει στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μπαξεβάνη.
Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα ή πλημμελήματα σχετικά με  πλαστά πιστοποιητικά που κατατέθηκαν από διαγωνιζόμενους με την έναρξη του επίμαχου διαγωνισμού. 












































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com