Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΟΙΑ "ΣΗΜΑΔΙΑ" ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ...




Κλίμα εκλογών διαχέεται από το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου και μέχρι την λήξη των θερινών τμημάτων της Βουλής στις 3 Οκτωβρίου θα φανεί αν το κλίμα βασίζεται στην πραγματική πρόθεση εκλογών (πολλοί στοιχηματίζουν στο ενδεχόμενο αυτό) ή το χρησιμοποιεί το Μαξίμου πιθανόν για να εκβιάσει τους ξένους δανειστές και τη Γερμανία με την απειλή έλευσης του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Πάντως οι 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Φεβρουάριο είναι όνειρο "θερινής νυκτός" για την κυβέρνηση και αυτό το λέμε με πάσα βεβαιότητα.
 
Και όσο περνούν οι μέρες και οι εβδομάδες τόσο θα απομακρύνεται η πιθανότητα των 180 ψήφων που απαιτούνται στην τρίτη ψηφοφορία (δηλαδή τα 3/5 του συνόλου όπως αναφέρει με σαφήνεια το Σύνταγμα) για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Άρα και με δεδομένο ότι είναι αδύνατη η αντιστροφή μιας τέτοιας εικόνας της κυβέρνησης μέσα σε 4 μήνες από σήμερα, θεωρείται ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το εκλογικό κλίμα που διαρρέει το Μαξίμου.
 
Στην Βουλή, είχαμε ένα "όργιο" κατάθεσης άσχετων τροπολογιών από την κυβέρνηση, φαινόμενο κάθε άλλο παρά σύνηθες, αλλά ενδεικτικό του προεκλογικού κλίματος.
 
Τα πηγαδάκια στην Βουλή, τα πολιτικά γραφεία, όλοι σήμερα μιλούσαν για άμεση προσφυγή στην κάλπη σε ένα κλίμα που εκπορεύεται (επιβεβαιωμένο) από το Μαξίμου.
 
Η στάση της Α.Μέρκελ "είπε" πολλά στον Α.Σαμαρά και ίσως για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συνειδητοποίησε ότι "τελείωσε ο χρόνος του".
 
Η κυβέρνηση δεν αντέχει άλλο, γιατί δεν αντέχουν άλλο οι πολίτες. Απλά πράγματα. Ο ΕΝΦΙΑ μάλλον θα μείνει στην ιστορία ως ο φόρος-σταγόνα, που ξεχείλησε το ποτήρι της λαϊκής αγανάκτησης και οδήγησε σε εκλογές.
 
Eικόνα διάλυσης εμφανίζει η ΝΔ μετά και τις δηλώσεις Α.Ντινόπουλου εναντίον του Κ.Μητσοτάκη και τη δήλωση συμπαράστασης υπέρ της Ρένας Δούρου! Το γεγονός έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά κινήσεων άλλων βαρυσήμαντων στελεχών της ΝΔ που καταδεικνύουν ότι σύντομα θα οδηγηθούε σε εκλογές καθώς η "γαλάζια" παράταξη παρουσιάζει συμπτώματα αποσύνθεσης.
 
Αποστάσεις από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για τον έλεγχο της μονιμοποίησης υπαλλήλων στους ΟΤΑ κρατά ο συναρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. «Εγώ είπα ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δε θα γίνουν απολύσεις και θέλω εργασιακή ειρήνη» τόνισε.
 
«Στην κόντρα Μητσοτάκη - Δούρου εγώ είμαι με την κ. Δούρου και αυτό που είπε ότι θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» δήλωσε ο κ. Ντινόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στο γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης να την εφαρμόσει.
 
Η δήλωση Α.Ντινόπουλου προστίθεται σε ότι είπε πριν από λίγο για τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, για τις καταθέσεις του, στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Οταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη δήλωση του Α.Γεωργιάδη -«Αν πέσει η κυβέρνηση θα πάρουμε τα λεφτά μας από τις τράπεζες»- ο Α. Ντινόπουλος απάντησε με υποννούμενα και σπόντες: «Εγώ στην τράπεζα έχω 3.156 ευρώ. Εγώ με τον Γεωργιάδη έχουμε κάτι κοινό που, ταυτόχρονα, είναι και πολύ διαφορετικό. Ο Αδωνις πουλάει βιβλία, εγώ γράφω». 
 
Στην ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη αν θα τον εμπιστευόταν να πουλήσει τα βιβλία του, ο κ. Ντινόπουλος αρκέστηκε είπε: «Τα βιβλία μου μπορούν να τα αγοράσουν όσοι θέλουν από τα βιβλιοπωλεία»!
 
Λίγο αργότερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. «Αγαπητέ Αργύρη, πέραν των εκδόσεων, έχω γράψει έως σήμερα τρία βιβλία. Άρα, έχουμε περισσότερα κοινά απ' ότι νομίζεις». 
 
Είναι εμφανές ότι δεν υπάρχει πλέον κοινή γραμμή μεταξύ των στελεχών της ΝΔ και προπαντώς σύμπνοια που σημαίνει ότι το "πλοίο" βουλιάζει.
 
Θυμίζουμε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ενώ ο Δ.Αβραμόπουλος επικαλέστηκε το φορτωμένο πρόγραμμα και δεν θα παραστεί στα σαράντα χρόνια της ΝΔ (όπως εξελίσσεται το θέμα όντως θα πρόκειται για τα...σαράντα του κόμματος). Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και με δεδομένο ότι την Τρίτη θα περάσει ακρόαση από την ειδική επιτροπή της Κομισιόν, και δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Άμυνας και νέος Επίτροπος. Φυσικά είναι αδύνατον να "διακτινιστεί", αλλά το συμβολικό πλήγμα για την ΝΔ έιναι μεγάλο
 
Ο Δ.Αβραμόπουλος έχει ενημερώσει αρμοδίως τους υπευθύνους ενώ θα αποστείλει μήνυμα προς τους συμμετέχοντες. 
 
Όλα μαζί συνάδουν σε μια εικόνα μιας παράταξης που σύντομα θα απολέσει την εξουσία, ή τουλάχιστον με αυτή τη σύνθεση καθώς κέντρα στην Ευρώπη επιθυμούν μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι σίγυροι ότι δεν θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία και ίσως για αυτό το λόγο και δεν "ιδρώνει" το αυτί τους.Ξέρουν ότι θα αναγκαστεί να συμμαχήσει με άλλους, και στους "άλλους" οι δανειστές διαθέτουν "εφεδρείες".
 
















defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com