Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέλαση με άρματα μάχης και ελικόπτερα ...





Μετά την περσινή παρέλαση… κρίσης, στους εορτασμούς για την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, επανέρχεται η συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων και πτητικών μέσων.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» σε συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από μερικές ημέρες, κατά πόσο θα συνεχιστεί και φέτος η κυβερνητική απόφαση για συμμετοχή μόνο πεζοπόρων τμημάτων, αποφασίστηκε ότι θα διατεθούν οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι, έτσι ώστε στην παρέλαση της 1ης Οκτωβρίου να συμμετάσχουν και μηχανοκίνητα τμήματα.
Στις συσκέψεις αποφασίστηκε επίσης ότι η κάθε κρατική υπηρεσία (Εθνική Φρουρά, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Πολιτική Άμυνα, Τμήμα Δασών), που θα συμμετάσχει στη στρατιωτική παρέλαση, θα αποφασίσει για τον αριθμό των μηχανοκίνητων μέσων που θα χρησιμοποιηθεί.
Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι το ΓΕΕΦ αποφάσισε ότι από τη στιγμή που δεν θα παρουσιαστούν νέα οπλικά συστήματα, η Εθνική Φρουρά θα συμμετάσχει στην παρέλαση με αντιπροσωπευτικά μέσα από όλους τους σχηματισμούς.
Όσον αφορά στις προετοιμασίες για την παρέλαση, έχουν ήδη ξεκινήσει σε όλες τις υπηρεσίες, έτσι ώστε να είναι όλα άψογα την 1η Οκτωβρίου. Μοναδική εκκρεμότητα είναι ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί η γενική πρόβα της παρέλασης, καθώς πέρσι «ξηλώθηκε» μεγάλο τμήμα του διαύλου στην αεροπορική βάση Λακατάμιας, χώρος στον οποίο πραγματοποιούνταν πάντα οι πρόβες της παρέλασης. Το ΓΕΕΦ αναζητά πλέον άλλες λύσεις, με πιο πιθανές δύο μεγάλα στρατόπεδα στην επαρχία Λευκωσίας.
Πέρσι, τα κονδύλια, που εξοικονομήθηκαν από τη μη συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων στην παρέλαση, διατέθηκαν για ενίσχυση των κοινωνικών παροχών και συγκεκριμένα για τα προγεύματα στους άπορους μαθητές στα σχολεία. Συνολικά πέρσι εξοικονομήθηκαν περίπου €80.000. 









Γράφει: Νέαρχος Κυπριανού (philenews)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com