Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα πρόστιμα από το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ...





Στη σημερινή συνεδρίασή του, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στην τηλεόραση του Star και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου κατά τη βραδιά των ευρωεκλογών, για μη ορθή συμπεριφορά του παρουσιαστή στο επεισόδιο που είχε με τον ευρωβουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότη Μαριά.
Πρόστιμο 30.000 ευρώ, επίσης, επέβαλε στο Nickelodeon, για μετάδοση διαφήμισης παιδικών παιχνιδιών σε μη κατάλληλη ώρα, καθώς και για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων.
Ακόμη, πρόστιμο από 15.000 ευρώ επιβλήθηκε στην τηλεόραση του Alpha, για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στο δελτίο ειδήσεων στις 25/10/13, και στο Διόν TV του νομού Πιερίας, καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός δεν έχει σήμανση καταλληλότητας, δεν υπέβαλε στο Συμβούλιο ροή προγράμματος και γιατί δεν παράγει πρωτότυπα δελτία ειδήσεων.
Τέλος, στο ραδιόφωνο του Σκάι και την εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 7.000 ευρώ, για αναφορά χορηγών, για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση και υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων.
Επιπλέον, το Συμβούλιο επέβαλε συστάσεις στο Mega και την εκπομπή «το Πρωινό Μου» για προβολή σκηνών αποτρίχωσης, και στον Real fm για κακή ποιότητα γλώσσας στις εκπομπές «Ελληνοφρένεια» και εκείνης του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργίου.
Εξάλλου, η ανεξάρτητη αρχή εξέδωσε οδηγία προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με τα τυχερά τηλεοπτικά παιχνίδια.
Σύμφωνα με την οδηγία, μεταξύ άλλων, θα πρέπει οι όροι συμμετοχής σε ένα τυχερό παιχνίδι να είναι γραπτοί και άμεσα προσβάσιμοι και θα πρέπει να δίνονται οι σωστές απαντήσεις.
Τυχερά παιχνίδια ορίζονται εκείνα που έχουν επιρροή της τύχης στο αποτέλεσμα του παιγνίου, έστω και μερική, υπάρχει επένδυση από την πλευρά του παίκτη, η επένδυση υπερβαίνει το κόστος ενός τηλεφωνήματος και οι κληρώσεις δώρων γίνονται μέσω τηλεφωνημάτων.
Επίσης, απαγορεύεται η προβολή τους σε ώρες που παρακολουθούν τηλεόραση οι ανήλικοι.
Τα παιχνίδια που πληρούν τις προϋποθέσεις χρειάζονται την άδεια της Επιτροπής Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και να συμμορφώνονται με τους γενικούς όρους της.
Τα αδειοδοτημένα παιχνίδια θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους γενικούς κανόνες της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας και η παράνομη προβολή των παιγνίων επισύρει την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων από το ΕΣΡ.


























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com