Κυριακή, 31 Αυγούστου 2014

"Καθαρό" ελληνικό ναι στην μεταστάθμευση uav's στη Σούδα - Ποια άλλη βάση ζήτησαν οι ΗΠΑ ...“Καθαρό” ναι ήταν η απάντηση της Αθήνας στο αμερικανικό αίτημα για την μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Τα αμερικανικά uav’s θα μετασταθμεύσουν στην βάση της Σούδας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ζητήθηκε να δοθεί και το αεροδρόμιο στο Καστέλι , κάτι που δεν έγινε δεκτό, αφού κρίθηκε ότι δεν θα ήταν αρκετά ασφαλή από τις αντιδράσεις τοπικών παραγόντων που αναμένονται.
Ασφαλώς μιλάμε για μη επανδρωμένα επιθετικά αεροσκάφη τα οποία θα αναλαμβάνουν τον βομβαρδισμό επιλεγμένων στόχων στην ευρύτερη περιοχή μας, η οποία ως γνωστόν φλέγεται!

Οι προβληματισμοί που είχαν εκφραστεί από πρωθυπουργικούς συμβούλους ξεπεράστηκαν . Είχαν να κάνουν κυρίως με φόβους για “τρομοκρατικά αντίποινα” για την “φιλοξενία” αμρικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Στο ΥΠΕΘΑ δεν υποτιμούσαν αυτές τις ενστάσεις αλλά έκριναν ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα δεν έχει την “πολυτέλεια να λειτουργεί με φοβίες σ΄ ότι έχει να κάνει με τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ”.

Δεν έγιναν και δεν πρόκειται βεβαίως να γίνουν ανακοινώσεις για το πως και πότε θα γίνει η μεταστάθμευση των uav’s.

Η νομιμότητα της παρουσίας τους σε ελληνικό έδαφος καλύπτεται από το  «Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ανώτατου Στρατηγείου Συμμαχικών Δυνάμεων της Ευρώπης (Supreme Headqarters Allied Power Europe – SHAPE) σχετικά με την παροχή υποστήριξης Φιλοξενούντος Έθνους κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ». Επιχειρήσεις του NATO δεν υπάρχουν αλλά μην αποκλείεται να υπάρξουν μέχρι να έρθουν τα uav’s στην Κρήτη.
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr