Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Σγος (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας-Σγος (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης – ΑΘΑΝΑΤΟΙ ...



ΙΣΤΟΡΙΚΟ.
1.Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι στο χθεσινό δυστύχημα έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ο Σγος (Ι) Αναστάσιος Μπαλατσούκας, 33 ετών, έγγαμος, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.202 εκ των οποίων οι 580 ώρες σε F-16.
Ο Σγος (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης, 35 ετών, έγγαμος με μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.955 εκ των οποίων οι 1456 ώρες σε F-16, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης.
Ο Ανθσγος (Ι) Παύλος Βοτζάκης, 25 ετών, ανύπαντρος, με σύνολο ωρών πτήσεως 431 εκ των οποίων οι 119 ώρες σε F-16, είναι καλά στην υγεία του και, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρεται στο 251ΓΝΑ στην Αθήνα.
Τα αεροσκάφη που κατέπεσαν ήταν:
  • Tο υπ' αριθμ. 522 μονοθέσιο, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα την 25 Φεβρουαρίου 2004 και είχε συμπληρώσει 1.315 περίπου ώρες πτήσεως.
  • Tο υπ' αριθμ. 604 διθέσιο, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα την 19 Ιουνίου 2003 και είχε συμπληρώσει 1.130 περίπου ώρες πτήσεως.
Η νεκρώσιμος ακολουθία του Σγου (Ι) Αναστάσιου Μπαλατσούκα θα τελεστεί αύριο Σάββατο 28 Αυγούστου 2010 και ώρα 17:30, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στην Άρτα.
2.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι ο Σμηναγός (Ι) Ιωσήφ Αναστασάκης κατέληξε περί την ώρα 01:20 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο αεροπορικό δυστύχημα της 26ης Αυγούστου 2010.
Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα 17:30 στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού στη Γέργερη Ηρακλείου Κρήτης.
3.
To Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα 26 Αυγούστου 2010 και ώρα 14.05, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης τακτικής εναέριας μάχης (σενάριο 4 εναντίον 2) στην οποία συμμετείχαν έξι (6) αεροσκάφη, συγκρούστηκαν στον αέρα δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 (ένα μονοθέσιο και ένα διθέσιο) της 115 Πτέρυγας Μάχης/ 340Μ. Το συμβάν έλαβε χώρα νότια της Κρήτης, δυτικά της νήσου Χρυσή.
Οι δύο πιλότοι εντοπίστηκαν και διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας. Ο ένας εισήχθη επειγόντως στο χειρουργείο.
Ο τρίτος ιπτάμενος αναζητείται. Στην περιοχή του ατυχήματος εξελίσσεται συντονισμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συμμετοχή μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος και παραπλεόντων εμπορικών και αλιευτικών σκαφών.
Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις.
4.
Σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης σχετικά με τη σημερινή σύγκρουση δύο αεροσκαφών F-16, από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνεται ότι ο αγνοούμενος ιπτάμενος αξιωματικός που αναζητείτο στην θαλάσσια περιοχή του ατυχήματος εντοπίστηκε και δυστυχώς ανασύρθηκε νεκρός.
Ο ιπτάμενος αξιωματικός που είχε διακομισθεί στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας και είχε εισαχθεί κατεπειγόντως στο χειρουργείο, μετά τις εντατικές προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν στην Ιεράπετρα, διακομίζεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου. Η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος βρίσκεται ήδη στο Ηράκλειο, ο δε Αρχηγός ΓΕΕΘΑ βρίσκεται στα Χανιά.
                                     ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com