Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

MYTIΛΗΝΗ--Έδειξε στελέχη της ΝΔ και «κούνησε το μαντήλι» !!!



Δεν ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Η απουσία όμως του Φωτή Ξύδα από την ορκωμοσία της Δευτέρας και το δημοτικό συμβούλιο θεωρείται δεδομένη, μετά την ενημέρωση που έκανε στους εκλεγμένους συνεργάτες του προχθές το βράδυ.
Λίγες μέρες πριν αναλάβει η νέα δημοτική αρχή τη διοίκηση του Δήμου Λέσβου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «κουνά το μαντήλι» στους ψηφοφόρους και «δείχνει» συγκεκριμένα στελέχη της ΝΔ που φέρονται να μη στήριξαν τον ίδιο, αλλά τον αντίπαλό του, Σπύρο Γαληνό. Παρά τις παραινέσεις των συνεργατών του να λάβει υπόψη του το 43% που έλαβε ο συνδυασμός στις δημοτικές εκλογές, ο Φωτής Ξύδας είναι ανένδοτος, ανταπαντώντας ότι εξαπατήθηκε από συγκεκριμένους πολιτικούς κύκλους.


Το «τιμόνι» της παράταξης αναλαμβάνει ο πρώτος τη τάξει και σε ψήφους Στρατής Κυρατζής, ενώ, μετά την παραίτηση του Ξύδα, στο νέο δημοτικό συμβούλιο αναμένεται να εισέλθει ο Ηλίας Κουνιαρέλλης.

Δεν μπόρεσε ούτε καν να παραστεί στη συνεδρίαση του πρώτου νεοεκλεγμένου δημοτικού συμβουλίου. Αυτό επισημαίνουν στο «Ε» συνεργάτες του Φωτή Ξύδα, μέχρι προχτές επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αδέσμευτος συνδυασμός για τη Λέσβο» και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Ο κ. Ξύδας δήλωσε κατά τη συνεδρίαση στελεχών της παράταξης το βράδυ της Τετάρτης ότι δεν θα παραστεί καν στην ορκωμοσία των δημοτικών συμβούλων που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. 

Ανένδοτος
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», οι εκλεγμένοι της παράταξης Ξύδα επιχείρησαν να τον μεταπείσουν σε συζήτηση που έγινε σε ξενοδοχείο της Μυτιλήνης. Παρόντες ήταν οι Γιώργος Φλώρος και Στρατής Δαγκλής από το κεντρικό ψηφοδέλτιο της Μυτιλήνης, ο Γιάννης Ξανθούλης από τη δημοτική κοινότητα Πλωμαρίου, ο Προκόπης Γυμνάγος από Ευεργέτουλα, ο Αντώνης Κουμαράς από την περιφέρεια Ερεσού-Άντισσας, ο Στρατής Κυρατζής από την εκλογική περιφέρεια Καλλονής, ο Θόδωρος Καραγιάννης από τη Λουτρόπολη Θερμής, ο Στρατής Καραγεωργίου από τον Πολιχνίτο και η Ελένη Μόλβαλη από την εκλογική περιφέρεια Πέτρας. Εν τούτοις, ο κ. Ξύδας παρέστη προκειμένου να ενημερώσει για την τελεσίδικη απόφασή του, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν.

Η επομένη των εκλογών
Η ήττα του συνδυασμού στις εκλογές του περασμένου Μαΐου αλλά και η σύγκριση των αποτελεσμάτων μεταξύ δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δεν μπορούν παρά να αποτέλεσαν τους κυριότερους λόγους για την απόφαση του κ. Ξύδα να αποχωρήσει. Η απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο συνδυασμός ήρθε δεύτερος έγινε γνωστός σε στελέχη της δημοτικής παράταξης από την επομένη των εκλογών. Μάλιστα, από την επόμενη μέρα είχαν διαρρεύσει σενάρια περί παραίτησης του κ. Ξύδα. Οι συνεργάτες του όμως θεωρούσαν δεδομένο έως την περασμένη εβδομάδα ότι ο ίδιος θα «κρατήσει», θα μεταπειστεί και θα παραμείνει τουλάχιστον για ένα εύλογο- όπως χαρακτηριστικά είπαν στο «Ε»- χρονικό διάστημα μέχρι να αποχωρήσει.

Η επιλογή Ξύδα
Η επιλογή του Φωτή Ξύδα ως πρέσβη επί τιμή και εν γένει το «βιογραφικό» του έκαναν αρκετά στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να εκτιμούν ότι ήταν η καλύτερη για τη θέση του επικεφαλής ενός ψηφοδελτίου, το οποίο αντικειμενικά άργησε να ανακοινωθεί. Εξάλλου, οι διεργασίες των δύο πολιτικών κομμάτων ξεκίνησαν αρκετά αργότερα από τη διαρροή της πρόθεσης του Σπύρου Γαληνού, του επί χρόνια στελέχους της ΝΔ στο παρελθόν, να κατέλθει υποψήφιος. «Ούτως ή άλλως το αποτέλεσμα του συνδυασμού μας αποτέλεσε άθλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι έγινε με μεγάλη καθυστέρηση και ότι ο κ. Γαληνός είχε ξεκινήσει δύο χρόνια νωρίτερα. Με τα δεδομένα που είχαμε προσπαθήσαμε για το καλύτερο» δηλώνει στο «Ε» ο Προκόπης Γυμνάγος.

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στον κόσμο» λέει ο Σ. Κυρατζής

«Ο δήμαρχος εκλέγεται… δεν εγκαθιδρύεται»
Ήταν αρκετά τα στελέχη της δημοτικής παράταξης που δικαιολόγησαν στην εφημερίδα μας την αγανάκτηση του κ. Ξύδα. Σε σχέση δε με τα σενάρια που είχαν διαρρεύσει στο διάστημα μεταξύ των δύο Κυριακών των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο επικεφαλής του συνδυασμού φέρεται να τα επιβεβαίωσε και να κατονόμασε το περιβάλλον του Παύλου Βογιατζή ότι στήριξε το αντίπαλο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Γαληνού.

Το περιβάλλον Βογιατζή δείχνει ως υπαίτιο ο Φ. Ξύδας
«Είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένα τα παράπονα του κ. Ξύδα. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε, όμως, είναι ότι ο κόσμος πλέον δεν “ελέγχεται” από τα κόμματα, ειδικά στην περίπτωση Γαληνού που βγήκε από τα σπλάχνα της ΝΔ. Επίσης, πρέπει έχουμε κατά νου ότι πλέον δεν παίζουν ρόλο η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ στο τι θα κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δημότες είναι αυτοί που πρέπει να μπουν στο προσκήνιο και εκείνοι που εκλέγουν. Ο δήμαρχος εκλέγεται δεν εγκαθιδρύεται» ανέφερε ο κ. Γυμνάγος.

«Δεν ήταν όλη η ΝΔ μαζί μας»
Άλλο στέλεχος της παράταξης επεσήμανε ότι ο κ. Ξύδας δήλωσε απογοητευμένος, δεδομένου ότι δεν είχε σχέση με τις παραπολιτικές συμμαχίες, αλλά αγαπούσε τον τόπο του και ήθελε να συνεισφέρει.
«Μια ματιά να ρίξει κανείς στα αποτελέσματα μπορεί αμέσως να συμπεράνει ότι ο συνδυασμός της κ. Καλογήρου, που στηρίχθηκε από το δυναμικό της ΝΔ, εκτοξεύτηκε, κάτι που δεν έγινε στον δικό μας συνδυασμό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο δημοτικό συμβούλιο ο Η. Κουνιαρέλλης
Μέχρι χτες αργά το απόγευμα, στάθηκε αδύνατο να επικοινωνήσουμε με τον ίδιο, ενώ ούτε η δημοτική παράταξη έβγαλε κάποια ανακοίνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της αναμένουν τις εξελίξεις της Δευτέρας αλλά και τη στάση του κ. Ξύδα μετά από αυτήν τη μέρα.

Νέα καθήκοντα
Όπως όλα δείχνουν, αφού υποβάλει την παραίτησή του εγγράφως ο Φωτής Ξύδας, στο τιμόνι της παράταξης έρχεται ο Στρατής Κυρατζής. «Δεν περιμέναμε τη συγκεκριμένη και δυσάρεστη αυτή εξέλιξη. Η παράταξή μας όμως, που κατέλαβε το 43%, έχει ευθύνες απέναντι στον κόσμο. Για τον λόγο αυτό σκοπεύουμε να ασκήσουμε δημιουργική αντιπολίτευση» αναφέρει στο «Ε» ο κ. Κυρατζής, ο οποίος δεν θέλησε να προχωρήσει σε δηλώσεις σε σχέση με το ότι αναλαμβάνει επικεφαλής, μέχρι τουλάχιστον να οριστικοποιηθεί η κατάσταση.
Με την αποχώρηση του Φ. Ξύδα από το δημοτικό συμβούλιο και δεδομένου ότι η παράταξη εξέλεξε τρεις συμβούλους από το κεντρικό ψηφοδέλτιο της Μυτιλήνης, εκτός από τον Στρατή Δαγκλή και τον Γιώργο Φλώρο, ο Ηλίας Κουνιαρέλλης είναι εκείνος που εισέρχεται στο δημοτικό συμβούλιο.

















http://www.emprosnet.gr/article/62799-edeixe-stelehi-tis-nd-kai-koynise-mantili

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com