Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Πυραυλάκατοι ΠΝ: Τι τροπολογία πέρασε ο Αβραμόπουλος για να "τρέξει" την παραλαβή ...



Να παραλάβει το ΠΝ και την πυραυλάκατο Super Vita ,”ΡΙΤΣΟ” από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επιχειρεί ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Γι΄ αυτό το λόγο χθες έγινε στο ΥΠΕΘΑ συνάντηση με τους εκπροσώπους της Vosper ,ώστε να βρεθεί λύση για τα αντισταθμστικά και άλλα προβλήματα που υπάρχουν. Μεταξύ των οποίων και προβλήματα με την διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Το ΕΘΝΟΣ έγραψε ότι “ο Αβραμοπουλος θελει να προλαβει να κάνει τα "βαφτίσια" του "Ριτσου" στην Ελευσίνα πριν παραδώσει το υπουργείο Αμυνας αλλα υπαρχει πρόβλημα " χημείας"  με την ιδιοκτησία στην οποία το υπουργειο Αμυνας δεν εμπιστεύεται πια…”

Η αλήθεια είναι ότι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Βρετανοί έχουν προβλήματα όπως λένε και όχι μόνο με την Ελευσίνα. Με ποιους τα ΄χουν;

  
1) Με την ΑΧΟΝ του Θωμά Λιακουνάκου καθώς τα στελέχη της Vosper μαθαινουμε οτι λένε "δεξια και αριστερα" οτι εχουν "τιμολογιακές" διάφορες ύψους περίπου δυο εκατομμυρίων με την συγκεκριμένη ελληνική εταιρία με αποτέλεσμα να ειναι εκτεθειμένoi στις Αγγλικές ελεγκτικές Αρχές και να μην μπορo;yn να κλείσουν τα βιβλία τους.

2) Με τα Ναυπηγεια Ελευσίνας   -καθώς η Vosper θεωρει οτι - οταν και εφόσον εισπράττουν χρήματα απο το ελληνικο Δημόσιο για το προγραμμα των πυραυλακατων δεν τους κατανέμεται το ακριβές ποσόν που στην πραγματικότητα τους αναλογεί.

Μαλιστα η ίδια η Vosper διαμηνυσε στο υπουργειο Αμυνας οτι τα χρήματα που βασει της σύμβασης πρεπει να διαθέσει για τα Α. Ω δεν θα ήθελε να τα διαχειριστεί το Ναυπηγειο Ελευσίνας αλλα κάποιος τρίτος ως "παροχος". Και φυσικα το υπουργειο προσανατολίζεται να αναθέσει τον ρολο του " παροχου" όχι σε κάποιον ιδιώτη αλλα στο ίδιο το Πολεμικό Ναυτικό .

Αυτό ήταν και το αντικείμενο της συνάντησης στο ΥΠΕΘΑ. Κι όχι μόνο αυτό αλλά ο Αβραμόπουλος πέρασε την ρύθμιση καταβολής των χρημάτων απ΄ ευθείας στους βρετανούς με τροπολογία στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ.





Το ζητούμενο ειναι εάν καταφέρει ο Αβραμοπουλος να κάνει τα "βαφτίσια" του Ριτσου χωρίς να ξεπεπεράσει τα εμπόδια της Ελευσίνας που όπως μαθαίνουμε υποστηρίζει ότι πρέπει να τις καταβληθούν οφειλές τριάντα και πλεον εκατομμυρίων....

 Θα είναι  τόσο ακριβά τα βαφτίσια;










onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com