Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Πάμε σε Ένοπλες Δυνάμεις ...Ειδικών Δυνάμεων και για τους άλλους "έχει ο Θεός"; ...



Ο ρεαλισμός είναι ένα από τα χαραρακτηριστικά που κάθε στρατιωτικός ηγέτης πρέπει να διαθέτει σε μεγάλες ποσότητες. Δεν λείπει από τους Αρχηγούς και τους Ανώτατους αξιωματικούς που υπηρετούν στα υψηλά κλιμάκια της ιεραρχίας.

Η ευθύτητα στην έκφραση απόψεων προς την πολιτική ηγεσία υπό τις οδηγίες της οποίας υπηρετούν επίσης είναι απαραίτητη . Ελπίζουμε ότι πίσω από τις βαριές υπουργικές πόρτες οι Αρχηγοί λένε αυτά που πραγματικά ξέρουν και πιστεύουν. Αυτή είναι η δουλειά τους .

Με αυτά τα δεδομένα (;) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο κύμα φυγής στελεχών από το στράτευμα,μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

Παρά τις προσπάθειες να μεταφερθεί “μήνυμα αισιοδοξίας” προς τα κάτω μέσω των Αρχηγών ,ότι όλες οι αλλαγές στα ταμεία και στο εφάπαξ θα γίνουν σε βάθος χρόνου το προσωπικό δεν πείθεται. Αυτή είναι η κυρίαρχη εικόνα που φθάνει από παντού.

Δεν μπορεί κανείς να τους κατηγορήσει για καχυποψία. Από το 2009 μέχρι και σήμερα έχουν λάβει διαβεβαιώσεις για όλα κι έχουν…χάσει παντού! 

Από τα επιδόματα που δεν θα φορολογούνταν αλλά φορολογήθηκαν για να…φορολογηθούν μετά κάπως λιγότερο, από τους μισθούς που δεν θα θίγονταν και πράγματι δεν …θίχτηκαν αλλά …εξαϋλώθηκαν, από τα αποθεματικά των Μετοχικών που δεν θα κουρεύονταν αλλά …τα κούρεψαν γουλί και από πάρα πολλές άλλες αποφάσεις και κινήσεις της κυβέρνησης που έθιξαν καίρια την αξιοπρέπεια των στελεχών των ΕΔ.

Το ερώτημα δεν ειναι πλέον γιατί οι στρατιωτικοί να πιστέψουν οποιονδήποτε τους διαβεβαιώνει για οτιδήποτε. Αυτό έχει τελειώσει και θα καταγραφεί στους αριθμούς των παραιτήσεων. Αυτό που πλέον πρέπει να απαντηθεί επειγόντως είναι αν η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί να έχει η χώρα Ένοπλες Δυνάμεις με επιχειρησιακό υπόβαθρο. Ή πηγαίνουμε σ ΄ ένα μοντέλο Ενόπλων Δυνάμεων που επί της ουσίας θα είναι ‘Ενοπλες Δυνάμεις Ειδικών Δυνάμεων , με 1500,2000 άντε 3000 προσωπικό εκπαιδευμένο και έτοιμο να “χρησιμοποιηθεί” όπου ζητηθεί για αποστολές όπως αυτή της Λιβύης; 

Δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό οι Ένοπλες Δυνάμεις αν πραγματικά θέλουμε να λέμε ότι έχουν “εθνικό στρατό” που έχει αποστολή να αντιμετωπίσει συγκεκριμένη και σοβαρή απειλή . Ελπίζουμε η κυβέρνηση να το έχει κατά νου αυτό, διαφορετικά …ετοιμαστείτε να …κλάψουμε.
Η “υποψία” για τις ‘Ενοπλες Δυνάμεις Ειδικών Δυνάμεων και για τους υπόλοιπους …έχει ο Θεός έχει προκύψει εδώ και μήνες ,με τις συνεχείς “ενεργοποιήσεις” συγκεκριμένων τμημάτων που διαρκώς κάνουν τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Και καλά κάνουν κι εκπαιδεύονται αλλά η προβολή αυτών των δραστηριοτήτων μοιάζει σαν “προπέτασμα καπνού” για να καλυφθούν άλλα πράγματα. Πολλά έχουμε να γράψουμε αλλά δεν μας επιτρέπεται. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Η “ψευδαίσθηση” ότι όλα πάνε καλά που προκαλείται με την άμεση και πάντα αποτελεσματική παρουσία και παρέμβαση των Ειδικών Δυνάμεων “πάσης φύσεως” σε επιχειρήσεις που ξεκινούν από φυσικες καταστροφές και φθάνουν μέχρι πολεμικές αποστολές σαν κι αυτή της Λιβύης πρέπει κάπου εδώ να τελειώνει. Το γράφουμε κυρίως για τον επόμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας που έρχεται και που εύκολα μπορεί να εισέλθει στον κόσμο της “εικονικής πραγματικότητας” στην οποία ο νυν ΥΕΘΑ ευτυχώς δεν μπήκε.
















onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com