Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Απεργία σε προβλήτα που ανήκει στην COSCO - Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν «εργασιακό μεσαίωνα» !!!




Εκτός λειτουργίας τέθηκε αργά χθες βράδυ η προβλήτα No 1 στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, που ανήκει στην COSCO. Αιτία η αποχή των εργαζομένων από την εργασία τους, καθώς όπως καταγγέλλουν βιώνουν εργασιακό μεσαίωνα.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τη νυχτερινή βάρδια, όταν σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να βγουν από τον χώρο του terminal. Νωρίς το πρωί έφτασαν στο σημείο υπεύθυνοι της εταιρείας προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τα αιτήματα που τέθηκαν.
Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων είναι η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. η καταβολή επιδόματος επικινδυνότητας, η αναγνώριση του επαγγέλματός τους ως βαρύ και ανθυγιεινό και η πρόσληψη εργαζομένων ώστε να καλυφθούν τα μεγάλα κενά στις βάρδιες.
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την θυγατρική της COSCO, διαχειρίστρια εταιρεία ΣΕΠ, για έλλειψη μέτρων ασφαλείας και μη καταβολή δεδουλευμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com