Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΑΡΧΙΣΕ Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ...





Xερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης οι Ισραηλινές δυνάμεις, έπειτα από 10 ημέρες βομβαρδισμών και αεροπορικών επιδρομών. Η εντολή εδώθη από την κυβέρνηση του Ισραήλ, τη στιγμή κατά την οποία καλλιεργούνταν ελπίδες ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας για την κατάπαυση του πυρός.

Όπως ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ κ. Μπέντζαμιν Νετανιάχου σκοπός της επιχείρησης είναι να καταστρέψει τα κρησφύγετα των τρομοκρατών.«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας διέταξαν τις ένοπλες δυνάμεις να ξεκινήσουν τις χερσαίες επιχειρήσεις απόψε», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το SKY New στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις του πεζικού, τεθωρακισμένα, σώμα του μηχανικού, το πυροβολικό, ενώ θα υπάρχει συνδρομή από την αεροπορία και το ναυτικό.

Στη Γάζα, την τελευταία ώρα, έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάμουν λόγο για βαρύ βομβαρδισμό από ξηράς και από θαλάσσης.

«Το ρεύμα έχει κοπεί για αυτό και δεν μπορούμε να δούμε πολλά αλλά όσα ακούμε είναι τρομαχτικά», είπε ανταποκριτής του Sky News που βρίσκεται στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζοντας επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες για πολλές απώλειες και θύματα που μεταφέρονται σε νοσοκομεία.

Μάλιστα, το Ισραήλ κάλεσε τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Γάζα να εκκενώσουν τα ξενοδοχεία στα οποία έχουν καταλύσει.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την επίθεση με tweet

idf_idfspokesperson_on_twitter

idf_idfspokesperson_on_twitter2

Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού κ.  Μ. Νετανιάχου εξέδωσε το βράδυ της Πέμπτης την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο πρωθυπουργός και υπουργός Άμυνας διέταξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) να ξεκινήσουν χερσαία επιχείρηση για να πλήξουν τα υπόγεια τρομοκρατικά τούνελ που έχουν κατασκευαστεί στη Γάζα και οδηγούν στο ισραηλινό έδαφος Ένα τέτοιο τούνελ χρησιμοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί από τρομοκράτες της Χαμάς για να εισβάλουν στο Ισραήλ με σκοπό να προκαλέσουν μαζική βλάβη σε ισραηλινούς πολίτες. Οι Ένοπλες δυνάμεις αντιμετώπισαν με επιτυχία και αυτήν την τρομοκρατική απόπειρα. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας διέταξαν τον στρατό να προετοιμαστεί για να επεκτείνει τη χερσαία επιχείρηση. Η διαταγή για δράση απόψε εγκρίθηκε από το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, αφού το Ισραήλ αποδέχτηκε την αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός, την οποία η Χαμάς απέρριψε και συνέχισε την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ. Η Χαμάς δεν αποδέχτηκε ούτε την ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός που εισηγήθηκε ο ΟΗΕ, συνεχίζοντας αντιθέτως να βάλλει κατά του Ισραήλ. Υπό το φως των ασταμάτητων εγκληματικών επιθέσεων της Χαμάς, και των επικίνδυνων εισβολών της στο ισραηλινό έδαφος, το Ισραήλ είναι αναγκασμένο να υπερασπιστεί τους πολίτες του. Η Επιχείρηση Προστατευτική Άκρη θα συνεχιστεί μέχρι να πετύχει το στόχο της –να αποκαταστήσει την ησυχία και την ασφάλεια των Ισραηλινών για ένα μεγάλο διάστημα, προκαλώντας ταυτόχρονα σημαντικές ζημιές στις υποδομές της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com