Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Από μικροπωλήτής CEO της Goldman και από παγωτατζής πρόεδρος των ΗΠΑ! Οι πρώτες δουλειές των ισχυρών του πλανήτη!!!




Είναι ορισμένοι από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Ωστόσο, πριν αποκτήσουν την τεράστια επιρροή, που διαθέτουν σήμερα, ξεκίνησαν από άκρως ταπεινές ενασχολήσεις.
Το Business Insider αναφέρει ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις υπερπλουσίων που διένυσαν μακρύ δρόμο μέχρι να ανέβουν στην κορυφή:
Lloyd Blankfein
Ο CEO της Goldman Sachs, Lloyd Blankfein είναι ένας από τους ισχυρότερους  ανθρώπους στη Wall Street. Για να φθάσει, όμως, στην κορυφή ξεκίνησε από πολύ χαμηλά. Μεγάλωσε σε εργατική πολυκατοικία στο Μπρούκλιν και η πρώτη του δουλειά ήταν πωλητής σνακς στο γήπεδο των Υankee.
Richard Branson
O δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Virgin Group ανακάλυψε το επιχειρηματικό του δαιμόνιο από πολύ νωρίς. Σε ηλικία 11 χρόνων, όπως αναφέρει στο LinkedIn post, αυτός και ο καλύτερος φίλος του, Nik Powell, εξέτρεφαν παπαγάλους για να τους πουλήσουν ως κατοικίδια στους συμμαθητές τους. Μόνο που τα πτηνά άρχισαν να πολλαπλασιάζονται με μεγαλύτερη ταχύτητα από το ρυθμό πώλησής τους, έτσι δοκίμασαν την τύχη τους σε μία διαφορετική αγορά. Καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα, αγόρασαν μικρά έλατα, ελπίζοντας ότι θα μεγαλώσουν και θα θησαυρίσουν πουλώντας τα. Ωστόσο, τα κουνέλια κατέστρεψαν τα δέντρα πριν προλάβουν να μεγαλώσουν.
Warren Buffett
Από παιδί ο Warren Buffett είχε ένα και μόνο στόχο: Να μαζέψει χρήματα και να γίνει μία μέρα πλούσιος. Και τα κατάφερε με το παραπάνω. Η περιουσία του προέδρου και CEO της Berkshire Hathaway εκτιμάται ότι φθάνει τα 58,5 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που τον καθιστά έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Σε ηλικία 14 ετών, ο Buffett περνούσε τα πρωινά του, διανέμοντας τη Washington Post. Τον ίδιο χρόνο, επένδυσε 1.200 δολάρια από τις οικονομίες του για να αγοράσει 40 στρέμματα γης.
Barack Obama
Ακόμη και ο πλανητάρχης εισήλθε στον...επαγγελματικό στίβο, κάνοντας μία τελείως αδιάφορη δουλειά.  Η πρώτη του εργασία ως έφηβος στη Χονολουλού ήταν να πουλάει παγωτά στη
Baskin-Robbin.
Οprah Winfrey
H αυτοκρατορία των media, που δημιούργησε η Oprah Winfrey, την έχρισε την πρώτη μαύρη δισεκατομμυριούχο. Η περιουσία της εκτιμάται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η ζωή της θυμίζει σενάριο δραματικής ταινίας, καθώς πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Προέρχεται από φτωχή οικογένεια και όταν ήταν έφηβη εργαζόταν σε ένα μπακάλικο, δίπλα στο κουρείο του πατέρα της.
Michael Dell
O ιδρυτής και CEO της Dell, Μichael Dell διαθέτει μία περιουσία που ανέρχεται στα 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, πριν αρχίσει να κατασκευάζει υπολογιστές, έκανε κάτι τελείως διαφορετικό. Σε ηλικία 12 ετών, η πρώτη του δουλειά ήταν να...πλένει πιάτα σε ένα κινέζικο εστιατόριο.   
Donald Trump
O δισεκατομμυριούχος και μεγιστάνας του real estate, Donald Trump, προέρχεται από πλούσια οικογένεια. Ωστόσο, ο πατέρας του ήθελε να του διδάξει την αξία του χρήματος. Για το λόγο αυτόν, τον  έπαιρνε μαζί του στις οικοδομές και τον έβαζε μαζί με τον αδελφό του, να μαζεύουν άδεια μπουκάλια, τα οποία στη συνέχεια πωλούσαν κι έβγαζαν το χαρτζιλίκι τους, όπως έχει πει ο ίδιος στο Forbes.
Michael Bloomberg
Η περιουσία του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης ανέρχεται σε 34,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Μichael Bloomberg όμως, προέρχεται από μεσοαστική τάξη. Ως φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins  εργαζόταν ως παρκαδόρος για να ξεπληρώσει τα φοιτητικά δάνεια.
Madeline Albright
Η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ-υπό προεδρία Bill Clinton- πάτησε το πόδι της στο αμερικανικό έδαφος ως πολιτικός πρόσφυγας από την Τσεχοσλοβακία, καθώς η οικογένειά της είχε εκδιωχθεί από το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας.
Η πρώτη της δουλειά ήταν πωλήτρια εσωρούχων σε κατάστημα στο Ντένβερ, όπως αποκάλυψε στο Forbes. Παραδόξως, δήλωσε ότι από το πόστο αυτό έμαθε πως συναλλάσσεται με ανθρώπους σε δύσκολες καταστάσεις.











defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com