Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Έλληνες βρήκαν τα κλεμμένα φορτηγά τους στο Λαζαράτι της Αλβανίας & δεν μπορούν να τα πάρουν πίσω!!!!!




Έναν απίστευτο γολγοθά ζουν τις τελευταίες ημέρες, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, κυρίως που φορτηγών, που είχαν κλαπεί από διάφορα σημεία της Ηπείρου αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας και εντοπίστηκαν, μετά την αστυνομική επιχείρηση στο Λαζαράτι της Αλβανίας.
Οι ισχυρισμοί των ιδιοκτητών, ότι τα αυτοκίνητα κλάπηκαν από οργανωμένες σπείρες, που κατάφεραν να τα βγάλουν εκτός συνόρων, βγαίνουν πέρα για πέρα αληθινοί….
Και τώρα που επιτέλους κατάφεραν και τα εντόπισαν, διαπιστώνουν ότι ουδείς κινεί τις διαδικασίες προκειμένου να τους αποδοθούν…
Τέσσερις ιδιοκτήτες φορτηγών από την Ήπειρο, πήγαν στο Λαζαράτι, πριν από μία βδομάδα, όταν ακόμη οι καπνοί από το κάψιμο των χασισοφυτειών, κάλυπταν τα πάντα.
Ο ένας από τους τέσσερις, περιέγραψε λεπτό προς λεπτό, την εμπειρία του, στο epiruspost.gr. Ο κ. Α.Π. (αποφεύγουμε για ευνόητους λόγους να αποκαλύψουμε τα πλήρη στοιχεία) δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του. Άλλωστε ακόμη πληρώνει τις δόσεις στην τράπεζα για την αγορά του επαγγελματικού φορτηγού, το οποίο όμως εδώ και τρία χρόνια κλάπηκε και βρίσκεται στο Λαζαράτι.
«Πήγαμε τις μέρες που όλα καίγονταν. Η αντιμετώπισή μας από την Αλβανική αστυνομία ήταν πολύ καλή. Είπαμε ποιοι είμαστε και τον λόγο που μας έστελνε ως εκεί… Είδαμε τα αυτοκίνητα. Αναγνωρίσαμε τα δικά μας. Είδα το φορτηγό μου για το οποίο πληρώνω ακόμη το δάνειο….» αναφέρει και συμπληρώνει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, όλα τα αυτοκίνητα θα μεταφέρονταν στο Αργυρόκαστρο.
Οι Ηπειρώτες οδηγοί των φορτηγών, άρχισαν να αναζητούν λύση. Κι έπραξαν το αυτονόητο. Απευθύνθηκαν στο Ελληνικό Προξενείο…
Μόνο που εκεί δεν βρήκαν καμία συμπαράσταση. Δεν μπήκε κανένας στον κόπο όχι να ενδιαφερθεί αλλά ούτε καν να τους ενημερώσει για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν.
Η απογοήτευση είναι δύσκολο να περιγραφεί..
Η υπόθεση έχει ανατεθεί από την πλευρά τους σε αλβανικό δικηγορικό γραφείο. Κίνηση απελπισίας, σημειώνουν, αλλά ήταν μονόδρομος. Κι όλα αυτά όταν η Ιταλία, από την οποία επίσης είχαν κλαπεί αυτοκίνητα και βρέθηκαν, ήδη έχουν καταφέρει να τα πάρουν πίσω και κίνησαν τις διαδικασίες για την απόδοσή τους στους ιδιοκτήτες τους.
«Δεν χάσαμε απλά μία περιουσία. Χάσαμε τα φορτηγά με τα οποία βγάζαμε μεροκάματο. Ζούσαμε τις οικογένειές μας… Κι ενώ τώρα τα βρήκαμε, ξέρουμε που είναι, δεν έχουμε καμία συμπαράσταση από τις αρχές, καμία βοήθεια, προκειμένου να τα πάρουμε πίσω. Σε όποια κατάσταση κι αν είναι…» σημειώνει ο κ. Α.Π.
Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα, το οποίο οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να το δούνε με την ανάλογη προσοχή και να συμβάλλουν για την επίλυσή τους. Το ίδιο οφείλουν να πράξουν και οι ελληνικές διπλωματικές αρχές στην Αλβανία, οι οποίες αντιμετώπισαν τους Έλληνες και την αγωνία τους, με περισσή απαξίωση κι αδιαφορία.



































http://www.makeleio.gr/?p=121027

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com