Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Τρόικα προς κυβέρνηση: Βρείτε λύση για τα κόκκινα δάνεια αλλά μην πειράξετε τις τράπεζες !!!!!





Να μην πλήξει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών η όποια λύση δοθεί στο πρόβλημα της αντιμετώπισης του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», θέτει ως στόχο η κυβέρνηση που αναζητεί την χρυσή τομή ανάμεσα στις πιέσεις της Τρόικα και στο οικονομική και κοινωνική «νάρκη» που καλείται να αντιμετωπίσει.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης, αμέσως μετά τη συνάντηση του υπουργού κυρίου Νίκου Δένδια με τους επικεφαλής των ελεγκτών, «εμείς θα βρούμε τη λύση, δεν μας λένε κάντε το ένα ή το άλλο, θεωρούν ότι είμαστε αρκετά νοήμονες και η όποια λύση να είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για να μη "στουκάρουμε" τις τράπεζές μας και κινδυνεύσουν οι καταθέσεις».
Το θέμα θα συζητηθεί σε βάθος την ερχόμενη Τρίτη, σε σύσκεψη που θα γίνει με το κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και τους εκπροσώπους των δανειστών.«Το θέμα δεν αποτελεί ακόμη προαπαιτούμενο, η τρόικα δεν θέτει όρους και χρονοδιάγραμμα για την αντιμετώπισή του, έχει την άποψη ωστόσο ότι οι διαδικασίες πρέπει να είναι σύντομες και αποτελεσματικές».
Ψηλά στην ατζέντα στη συνάντηση Δένδια-Τρόικα βρέθηκε και το θέμα της απελευθέρωσης της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Το υπουργείο Ανάπτυξης θα αναλάβει να εκπονήσει μελέτη ως προς την αποτελεσματικότητα του μέτρου και, όπως χαρακτηριστικά έλεγε στέλεχος του υπουργείου, εάν δούμε ότι δεν δουλεύει, σαφώς και θα το αλλάξουμε.
Επίσης εξετάσθηκε και ο νόμος-πλαίσιο για τις αδειοδοτήσεις, όπου εκκρεμεί ακόμη η εκπόνηση της δευτερογενούς νομοθεσίας που απαιτείται για να εφαρμοστεί το νέο θεσμικό πλαίσιο, την προετοιμασία της οποίας έχει αναθέσει η κυβέρνηση στην Παγκόσμια Τράπεζα.










defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com