Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ--Γάζα: Εντείνει τις επιχειρήσεις το Ισραήλ ...





Ούτε καν μία ώρα δεν διήρκεσε η εκεχειρία στη Γάζα, που επιτεύχθηκε μετά από πρόταση του Ερυθρού Σταυρού για ανθρωπιστικούς λόγους, προκειμένου να καταστεί δυνατόν να απομακρυνθούν οι τραυματίες και οι νεκροί από τη συνοικία Σετζάγια.

slide_264034_1777116_free
slide_264034_1771820_freeslide_264034_1778011_free


Όπως είχε κάνει γνωστό ο γνωστό Άμπου Ρις 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 17 παιδιά, 14 γυναίκες και τέσσερις ηλικιωμένοι, σκοτώθηκαν κατά τους βομβαρδισμούς της Κυριακής στη συνοικία Σατζάγια.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις του δέχθηκαν επίθεση λίγο μετά την έναρξη της δίωρης εκεχειρίας στη 1.30 μ.μ., και πως επανέλαβε τις επιχειρήσεις του. Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να εντείνει τις  χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας.

slide_264034_1784533_free

slide_264034_1781487_free

Κι αυτό όταν η πλέον αιματηρή σύγκρουση εισέρχεται στην 13η ημέρα της και έως τώρα έχει αφήσει πίσω της περισσότερους πάνω από 425 νεκρούς.

 «Από απόψε, η χερσαία φάση των επιχειρήσεων για την προστασία των συνόρων επεκτείνεται με πρόσθετες δυνάμεις, ώστε να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Λωρίδα της Γάζας και να δημιουργηθεί μια πραγματικότητα που εγγυάται στους Ισραηλινούς πολίτες μια ζωή με ασφάλεια», αναφέρεται στην πρωινή ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Το μεσημέρι της Κυριακής η Χαμάς είχε ανακοινώσει ότι τάσσεται υπέρ ανθρωπιστικής εκεχειρίας τριών ωρών, την οποία, όπως διευκρίνισε, πρότεινε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

«Η ΔΕΕΣ επικοινώνησε με τη Χαμάς και πρότεινε μια ανθρωπιστική εκεχειρία δύο ωρών ώστε να μπορέσουν τα ασθενοφόρα να απομακρύνουν τους νεκρούς και τους τραυματίες. Η Χαμάς την αποδέχθηκε, αλλά η κατοχική δύναμη την αρνήθηκε» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σάμι Άμπου Ζούχρι, εκπρόσωπος του κινήματος. «Κάνουμε κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστούν τα μέσα για να απομακρυνθούν οι νεκροί και οι τραυματίες» δήλωσε.

slide_264034_1777123_free
Ενδεικτικό πάντως της σφοδρότητας των επιχειρήσεων είναι το γεγονός ότι το Γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης προειδοποίησε τους ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλειά τους. «Η Γάζα και η γύρω περιοχή είναι ένα πεδίο μάχης. Η κάλυψη των εχθροπραξιών εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των δημοσιογράφων» ανέφερε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης που εστάλη μέσω email.


slide_264034_1778972_free
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και ο Χάλεντ Μεσάαλ αρχηγός του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς που ελέγχει πλήρως τη Λωρίδα της Γάζας θα συναντηθούν την Κυριακή στο Κατάρ για συνομιλίες σχετικά με την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη Μέση Ανατολή μεταβαίνει και ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-μουν. Σε μια «προσπάθεια να προωθήσει μια βιώσιμη κατάπαυση του πυρός, ο Γενικός Γραμματέας θα μεταβεί στην Ντόχα του Κατάρ, το Κουβέιτ, το Κάιρο, την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και το Αμάν» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com