Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Οι αποθεματικές απειλές το τελευταίο «μεγάλο όπλο» για την αποφυγή των Εθνικών Εκλογών ...




Και μόλις αρχίσουν τα πραγματικά δύσκολα για την κυβέρνηση να βγαίνουν στην επιφάνεια ξεκινούν οι απειλές. Περί χρεωκοπίας, περί χάους, περί μη επαρκούς αποθεματικού για πληρωμές μισθών και συντάξεων και διάφορα άλλα βαρύγδουπα που δεν ισχύουν στην πράξη αλλά χρησιμοποιούνται από τους πολιτικάντηδες μας για να καταφέρουν να πείσουν τον κόσμο να συμφωνήσει με την σκληρή οικονομική πολιτική που θέλουν να του επιβάλουν.
Το… κόλπο είναι παλιό και με σίγουρη επιτυχία, όπως έχουν δείξει μέχρι στιγμής τα πράγματα. Και πλέον οι της συγκυβέρνησης, βλέποντας πως δεν καταφέρνουν να πείσουν με τα μέχρι στιγμής επικοινωνιακά τρικ που χρησιμοποιούν, σκέφτονται να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις απειλές αφού η κατάσταση θα δυσκολέψει αρκετά γι’ αυτούς μέσα στο επόμενο διάστημα.
Και ήδη έχουν στα υπόψη και τα αποτελέσματα των κρυφών δημοσκοπήσεων, που δείχνουν πως με την πραγματοποίηση Εθνικών Εκλογών δεν θα καταφέρουν να διατηρηθούν στην εξουσία. Και στο πλαίσιο της αποφυγής τους (και με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών) σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο.
Και οι απειλές εντάσσονται σε αυτό το πλάνο. Ποιο θα είναι το θέμα των απειλών; Αυτό που τρομάζει περισσότερο και που αφορά μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας έτσι ώστε ο επηρεασμός να είναι μεγαλύτερος. Και αφορά τα αποθεματικά των ταμείων της χώρας σχετικά με την αποπληρωμή των μισθών και συντάξεων.
Μάλιστα, έχουν αρχίσει ήδη να διαρρέονται κάποιοι σχετικοί ψίθυροι, αφού ο κόσμος γκρινιάζει μετά και τις νέες περικοπές που έγιναν σε μισθούς και συντάξεις και που υποτίθεται πως το κράτος είχε υποσχεθεί πως δεν θα γίνουν. Και επειδή προσεχώς θα υπάρξουν και νέες μειώσεις οι της συγκυβέρνησης θα αρχίσουν, μέσω των αγαπημένων τους ΜΜΕ, να απειλούν πως δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.
«Τα ταμειακά αποθέματα για τη χώρα είναι οριακά με τα χρήματα να αρκούν να καλύψουν μισθούς, συντάξεις και κάποια ομόλογα μέχρι και τον Αύγουστο», θα είναι η κασέτα που θα αρχίσει να παίζει πολύ σύντομα από τους υπουργούς και βουλευτές της συγκυβέρνησης.
Οι… αποθεματικές απειλές ως όπλο για την αποφυγή των Εθνικών Εκλογών και για να μπορέσουν να περάσουν ευκολότερα το νέο μνημόνιο, που θα αποφέρει ούτως η αλλιώς νέες περικοπές στα πάντα…









hellaforce,com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com