Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Κύπρος : Αλλάζουν όλα στην Εθνική Φρουρά…Τέρμα στις απαλλαγές απο τον Υπουργό!!



Σειρά μέτρων για εμπέδωση της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και του εκσυγχρονισμού της Εθνικής Φρουράς, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής.
Ικανοποιημένη από τις εξαγγελίες του υπουργού Άμυνας εμφανίζεται η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής, θεωρώντας ότι τα μέτρα κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση.
Συγκεκριμένα:
– καταργείται η δυνατότητα για χορήγηση απαλλαγών από τον υπουργό Άμυνας σε εφέδρους και η ευθύνη μεταφέρεται στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς
- επανεξετάζεται συνολικά το σύστημα παρουσιάσεων των εφέδρων, με στόχο την καλύτερη εκπαίδευση και τον περιορισμό της άσκοπης απώλειας χρόνου
- περιορίζεται η δυνατότητα του ΥΠΑΜ να αποφασίζει για στρατολογικά θέματα χωρίς κριτήρια και χωρίς εισήγηση Επιτροπής
- θεσπίζονται κριτήρια για αποσπάσεις στρατιωτών σε λέσχες αξιωματικών και γραφεία
- τερματίζεται η μονιμότητα των μελών στην Επιτροπή Κοινωνικών Προβλημάτων και η
επιλογή των αξιωματικών που συμμετέχουν θα γίνεται πλέον με κλήρωση λίγες ώρες πριν τη σύγκληση της Επιτροπής.
- οι άδειες των εθνοφρουρών αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας της μονάδας που υπηρετούν (περισσότερη άδεια θα παραχωρείται στους εθνοφρουρούς που υπηρετούν στη γραμμή αντιπαράταξης και τις ειδικές δυνάμεις και λιγότερες στις υπόλοιπες μονάδες, στις λέσχες και τα γραφεία)
- καθιέρωση συστήματος μοριοδότησης των αξιωματικών που υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες και καθιέρωση προσοντολογίου για υπηρεσία σε επιτελικές θέσεις
- καθορίζεται μέγιστος χρόνος υπηρεσίας σε Επιτροπές και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις Επιτροπές, που ασχολούνται με την προμήθεια όπλων και υλικού καθορίζεται μέγιστος χρόνος θητείας τα τρία χρόνια
Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι από την επόμενη κιόλας κατάταξη καθιερώνεται νέο σύστημα κριτηρίων για απαλλαγές ή αναστολές από την υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά, με βάση το οποίο τα σημειώματα κατάταξης θα αποστέλλονται πέντε μήνες πριν την ημερομηνία κατάταξης.
Συμπλήρωσε πως τα αιτήματα για απαλλαγές ή αναστολές θα πρέπει να υποβάλλονται τρεις μήνες πριν την ημερομηνία κατάταξης και το ΥΠΑΜ θα πρέπει να εγκρίνει ή να απορρίπτει το αίτημα το αργότερο δύο μήνες πριν την κατάταξη.
Στο μεταξύ, ενώπιον της Βουλής βρίσκεται ήδη νομοσχέδιο για αποπαγοποίηση 260 κενών θέσεων στην Εθνική Φρουρά χωρίς μισθολογικό όφελος.
Ο Υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι το Σεπτέμβριο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τις κρίσεις και προαγωγές στην Εθνική Φρουρά.



Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ











www.521news.com/%CE%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com