Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Το μεγάλο δίλημμα του Α/ΓΕΕΘΑ και οι κρίσεις Αρχηγών - Μένει η φεύγει για το εξωτερικό; ...



Πρόωρες κρίσεις για το φθινόπωρο είναι πιθανές κι ας το αρνείται η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Κορυφαία πηγή επιβεβαίωσε  ότι “είναι ένα θέμα προς συζήτηση” διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν έχει να κάνει με τις εκλογές αλλά με την τύχη του Α/ΓΕΕΘΑΜιχαήλ Κωσταράκου! Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και τις πληροφορίες ο Μιχαήλ Κωσταράκος θα είναι η ελληνική υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της στρατιωτικής επιτροπής του NATO. Υπήρξαν ανάλογες πληροφορίες που τον ήθελαν να “κυνηγά” την αντίστοιχη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά η ανανέωση της θητείας του Γάλλου προέδρου για ένα ακόμη χρόνο ,αφήνει “ανοιχτό” μόνο το NATO.

Αν ο Α/ΓΕΕΘΑ αποφασίσει να ρισκάρει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που θα γίνει για την προεδρία της στρατιωτικής επιτροπής του NATO, θα αποστρατευθεί . Μπορεί να είναι εξασφαλισμένη η εκλογή του; Σε τέτοιου είδους “εκλογικές αναμετρήσεις” όλα είναι σχεδόν “κανονισμένα” αφού οι ψήφοι δίνονται με την καθοδήγηση των χωρών μελών. Πολλοί εξηγούν και τα διαρκή ταξίδια του Α/ΓΕΕΘΑ τους τελευταίους μήνες ως μια “άτυπη προεκλογική εκστρατεία”.

Παρόλα αυτά κανείς δεν μπορεί να διαβεβαιώσει αυτή τη στιγμή ότι η υποψηφιότητα Κωσταράκου θα έχει την απαιτούμενη υποστήριξη. Συνεπώς υπάρχει ένα ρίσκο που ο Α/ΓΕΕΘΑ πρέπει να πάρει. 











onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com