Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κατά μέτωπο επίθεση Κυπρίων αξιωματικών κατά του απερχόμενου Έλληνα Α/ΓΕΕΦ ...




Με μια ανοικτή επιστολή με περιεχόμενο εξαιρετικά σκληρό, ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού αποχαιρετά τον πρώην πια Αρχηγό ΓΕΕΦ Στυλιανό Νάση. Απαντά σε πολύ έντονο ύφος στα όσα ο αντιστράτηγος υποστήριξε κατά τη διάρκεια της αποχαιρετηστήριας ομιλίας του επισημαίνοντας του ότι στα τρία χρόνια της παρουσίας του στη Κύπρο δεν είχε καμία επαφή μαζί τους. Να σημειώσουμε ότι στην Κύπρο ο Σύνδεσμος έχει άμεση επαφή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Η επιστολή του Συνδέσμου Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού που αποτελεί ευθεία επίθεση κατά του κ. Νάση.

Κύριε Αρχηγέ,

Στην τρίχρονη εδώ διαμονή σας ως Αρχηγός, δεν κατέστη δυνατή καμία συνάντηση σας με το Σύνδεσμο μας, με αποτέλεσμα την ανυπαρξία επαφής, τη δημιουργία του απόλυτου χάσματος και την απαξίωση των αρχών και θεσμών.

Ο ηγήτορας κρίνεται εκ του αποτελέσματος και εσείς κατορθώσατε να:

• Διαχωρίσετε την Εθνική Φρουρά στους « ολίγους εκλεκτούς πέριξ και στους άλλους κάτω».

• Καταργήσετε τους βαθμούς σ’ όλη την κλίμακα της Ιεραρχίας παραχωρώντας πρωτάκουστα προνόμια στους «πράκτορες» της ΟΑΣ.

• Μεταβιβάσετε τις δικές σας ευθύνες και να οικειοποιηθείτε εξουσίες για ίδιο όφελος .

• Διαχωρίσετε εργολαβικά τους Ε/Ε από τους Ε/Κ Αξκους, παραγνωρίζοντας αγώνες και προσπάθειες προκατόχων σας, υλοποιώντας το διαχωρισμό στην πράξη των συρματοπλεγμάτων στα ίδια στρατόπεδα.

• Διοικήσετε ένα στρατό του μεγέθους της ΕΦ, μετά το Μαρί εποχή, χωρίς καν να γνωρίσετε τους ίδιους τους Διοικητές, χωρίς την παρουσία σας στις Μονάδες, αποφασίζοντας ερήμιν αυτών και σχεδιάζοντας επί χάρτου ως να βρισκόμαστε σε περίοδο προεισαγωγικών εξετάσεων ή αθλητικών δοκιμασιών.

• Εξαναγκάσετε σε παραιτήσεις καταξιωμένα στελέχη με ασύγκριτα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα υποκαθιστώντας τους με τους γνωστούς « YES-MAN», αιώνιους ένοικους Υπουργείου – ΓΕΕΦ.

• Αποπερατώσετε τα ¾ της πολυδιαφημιζόμενης αναδιοργάνωσης (Παίζοντας με την ανάγκη μείωσης της θητείας), προσβλέποντας στην παραμονή σας και για 4 χρόνο εμπλέκοντας Αποστράτους, Δημάρχους, ΚΥΠ, Δημοσιογράφους μέχρι και την Αρχιεπισκοπή. Κατά τα άλλα δεν θέλατε.

• Πολλαπλασιάσετε και υπερχρεώσατε τους λογαριασμούς σας εν μέσω κρίσης και στερήσατε βασικές παροχές στις Μονάδες.

• Καλλιεργήσετε την καχυποψία, την ανασφάλεια την απώλεια εμπιστοσύνης του υφισταμένου προς τον προϊστάμενο, την κατάργηση της ιεραρχικής οδού, την παραχώρηση δικαιωμάτων σε έξω-υπηρεσιακούς, αλλότριους παράγοντες, άσχετους επί στρατιωτικών θεμάτων.

Για όλα αυτά , άλλο ο Αρχηγός και άλλο ο Ηγήτορας.

Σας υπενθυμίζετε ότι , ο Σύνδεσμος εξέφρασε ευθέως και ανοικτά κατ’ επανάληψη τις πιο πάνω θέσεις προβαίνοντας σε συγκεκριμένες και σοβαρές καταγγελίες σε βάρος σας, πλην όμως εσείς δεν εφαρμόσετε τις πρόνοιες , των νόμων και των κανονισμών της Εθνικής Φρουράς όπως οφείλατε, παρά μόνο με απειλές, υπεκφυγές και δικαιολογίες αποδίδατε σκοπιμότητες και ευθύνες σε άλλους.

Ο μύθος που τεχνηέντως δημιουργήσατε περί « Εμπάθειας κατά των Ελλαδιτών», ουδόλως ευσταθεί. Επί τη ευκαιρία εκφράζομαι με τον πλέον έντονο τρόπο το διαχρονικά απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση προς τους Ε/Ε συναδέλφους μας , τόσο για την όλη παρουσία τους στις τάξεις της Εθνικής φρουράς όσο και για το έργο το οποίο επιτελούν.

Τέλος, ο Σύνδεσμος σας εύχεται καλό ταξίδι, καλός πολίτης και όπως κατά την αποχώρηση σας, σας τύχει δεξιό παράθυρο στο αεροπλάνο, προκειμένου να δείτε την Προκεχωρημένη Γραμμή Άμυνας


 









πηγηhttp://national-pride.org/2014/07/25/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com