Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΝΑ ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΤΟΥ Ο ΣΜΗΝΙΑΣ ΤΗΣ 31 ΜΕΕΔ...




Τέλος καλό όλα καλά για έναν κομάντος της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Ερεύνης – Διασώσεως (31 ΜΕΕΔ) της Πολεμικής Αεροπορίας, όταν ενώ εκτελούσε άλμα ελευθέρας πτώσεως, μπλέχτηκε η αρτάνη του αλεξιπτώτου στο πόδι του, υπέστη κάταγμα, αλλά παρόλα αυτά κάνοντας χρήση του εφεδρικού αλεξιπτώτου προσγειώθηκε κανονικώς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΑ πριν από λίγη ώρα, προχθές 23 Ιουλίου, ένας Μόνιμος Σμηνίας της 31ης ΜΕΕΔ υπέστη ελαφρύ τραυματισμό στο μηρό (κάταγμα) στη διάρκεια άλματος με αλεξίπτωτο από αεροσκάφος C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών, στο πλαίσιο παρακολουθήσεως από μέρους του Σχολείου Ελευθέρας Πτώσεως της ΣΧΑΛ του Στρατού Ξηράς, στην ευρύτερη περιοχή της Λαρίσης. Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, το εκπαιδευόμενο στέλεχος της 31 ΜΕΕΔ είχε εγκαταλείψει κανονικώς το αεροσκάφος και ενώ ήταν στον αέρα σε ελεύθερη πτώση για αρκετό διάστημα, άνοιξε το κυρίως αλεξίπτωτό του. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, κατά την ανάπτυξη του αλεξιπτώτου, αυτό μπλέχτηκε με το πόδι του και του το έσπασε στον μηρό. Αμέσως ο νεαρός υπαξιωματικός, απελευθέρωσε το κυρίως αλεξίπτωτο που δεν είχε αναπτυχθεί και ενεργοποίησε το εφεδρικό του και στη συνέχεια προσγειώθηκε κανονικώς στο έδαφος.
Εκεί, αμέσως του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαρίσης, όπου του παρασχέθηκε η αναγκαία ιατρική περίθαλψη. Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες από το ΓΕΑ, ο νεαρός υπαξιωματικός, ο οποίος παρά τον πόνο του έδρασε με θαυμαστή ψυχραιμία και όπως είχε διδαχθεί στην εκπαίδευση σε ανάλογες περιπτώσεις εμπλοκών, σήμερα μεταφέρεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα για συνέχιση της θεραπείας του, ενώ θα λάβει κανονικώς το πτυχίο και τις πτέρυγες του Σχολείου Ελευθέρας Πτώσεως της ΣΧΑΛ, αφού το παρακολούθησε κανονικώς και το συγκεκριμένο άλμα του ελευθέρας ήταν το πέμπτο και τελευταίο.
Λ.Σ.Μ. - ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com