Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΑΝΕΛ κατέθεσαν πρόταση για δημοψήφισμα ...




Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη μικρή ΔΕΗ, οΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή κατέθεσαν πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματοςστη Βουλή.  Με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε απόψε την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με το ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο.
Την πρόταση συνυπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απαρτιζόμενη από 71 βουλευτές.
Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Τη δική τους πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» έδωσαν στη δημοσιότητα 14 βουλευτές που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. Την πρόταση αυτή έχει συνυπογράψει η ανεξάρτητη βουλευτής Τσαμπίκα Ιατρίδη, αν και δεν έχει ενταχθεί στη συγκεκριμένη ΚΟ, ενώ δεν υπογράφουν οι Ανδρέας Λοβέρδος (σ.σ. παραμένει στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών), Χρήστος Αηδόνης και Γιάννης Κουράκος. Ο Νίκος Νικολόπουλος έχει συνυπογράψει την πρόταση των ΑΝΕΛ.
Οι Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές και η Τσαμπίκα Ιατρίδη προτείνουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με βάση το άρθρο 44, παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας», που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με ερώτημα «Αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο». Στο σκεπτικό της πρότασης αναφέρουν ότι «η εμμονή στην πώληση της ΔΕΗ έναντι ευτελούς τιμήματος αποκαλύπτει προθέσεις εκποίησης της δημόσιας περιουσίας και ζημία του δημοσίου συμφέροντος, του αναπτυξιακού σχεδιασμού της χώρας και του συνόλου των καταναλωτών». Οι βουλευτές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης την εισαγωγή του νομοσχεδίου σε Θερινό Τμήμα της Βουλής και όχι στην Ολομέλεια, κάνοντας λόγο για προσπάθεια υποβάθμισης του τεράστιας σημασίας θέματος της μεταβίβασης του σημαντικότερου τμήματος της ΔΕΗ σε ιδιώτες, χωρίς πολιτικό σχεδιασμό για τη σύνδεση της ενέργειας με την ανάπτυξη της χώρας, για αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του νομοσχεδίου και για τεράστια βλάβη του δημόσιου συμφέροντος από τη μεταβίβαση αυτή με τίμημα απολύτως αναντίστοιχο με την πραγματική αξία των μεταβιβαζομένων. Η πρόταση καταλήγει ότι «καθίσταται αυταπόδεικτο ότι αρμόδιος για να κρίνει είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός».
Η πρόταση της Χρυσής Αυγής
Την υπογραφή και των 16 βουλευτών, και αυτών που βρίσκονται προφυλακισμένοι, φέρει η πρόταση της Χρυσής Αυγής που κατατέθηκε στη Βουλή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ που «ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα».
Η ΧΑ, ζητάει να εισαχθεί η πρότασή της για συζήτηση στη Βουλή πριν από την έκδοση και τη δημοσίευση του νομοσχεδίου.











yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com