Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014

Ο "στρατιωτικός μήνας μέλιτος" Ελλάδας - Ισραήλ σε φωτογραφίες από τον Ναύσταθμο ...Στρατιωτικά η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία και των δύο χωρών. Το κακό είναι ότι η οικοδόμηση αυτής της εξαιρετικής σχέσης δεν δείχνει να έχει τα ανάλογα αποτελέσματα σε διπλωματικό επίπεδο. Το οποίο είναι ευθύνη άλλων και πρώτα απ΄ όλα του ΥΠΕΞ. Τα κοινά υπουργικά συμβούλια που οι ισραηλινοί επιθυμούν να έχουν μεγαλύτερη συχνότητα και βαρύτητα φαίνεται ότι δεν κρίνονται τόσο σημαντικά από την Ελλάδα, ή τουλάχιστον από την ηγεσία του ΥΠΕΞ που έχει ίσως άλλες εσωτερικές προτεραιότητες.

Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αρχηγού Ναυτικού του Ισραήλ, Αντιναύαρχου Ram Rutberg, απλά επιβεβαιώνουν δια της εικόνας την εξαιρετική σχέση που περιγράψαμε σε στρατιωτικό επίπεδο. Ακόμη και σ΄ αυτό θα μπορούσαμε να έχουμε κέρδη και λύσεις, αλλά απαιτείται πολιτική κινητοποίηση και αποφάσεις γι΄ αυτό. 

Για παράδειγμα υπάρχει η πληροφορία που θέλει το ισραηλινό ναυτικό ενθουσιασμένο με τις πυραυλακάτους Super Vita. Και λέγεται ότι ανεπίσημα έχει τεθεί το θέμα από το Ισραήλ στην λογική “αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα στην ολοκλήρωση του προγράμματος Super Vita, ενδιαφερόμαστε”. 

Οι φωτογραφίες από την επίσκεψη του ισραηλινού Αρχηγού στον Ναύσταθμο μαζί με τον Α/ΓΕΝ Βαγγέλη Αποστολάκη.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΓΕΝ - ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

onalert,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr