Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ---"Εισαγγελική παρέμβαση για τη διάταξη που αθώωνε καταχραστές" - Κατόπιν εορτής .......




Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινωνία η διάταξη που αθώωνε όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα. Αν και αποσύρθηκε είκοσι ημέρες μετά την ψήφισή της, η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που ακύρωνε όποια δίωξη μπορούσε να ασκηθεί στο μέλλον για καταχραστές του δημοσίου χρήματος, έχει προκαλέσει την οργή αρκετών βουλευτών ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας.
Η διάταξη αποσύρθηκε με νέα διάταξη, ωστόσο είναι άγνωστο πόσοι και ποιοι έσπευσαν να την «αξιοποιήσουν».
Τη διάταξη είχε αποκαλύψει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, ενώ σχετική καταγγελία είχε γίνει και από την Ένωση Εισαγγελέων. Ο βουλευτής έχει ζητήσει να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε όσους δεν έκαναν τον έλεγχο που έπρεπε.
 «Υποψιάζομαι ότι στη συγκεκριμένη διάταξη μπαίνει και η περίπτωση και εκείνων που κατηγορούνται για τις υποθέσεις της Siemens, γιατί η υπόθεση είναι εκκρεμής ακόμη, στην προδικασία» δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή Live U του STAR.
Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η απίστευτη αυτή διάταξη βρισκόταν στο πολυνομοσχέδιο για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ενώ σε επικοινωνία του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου για το θέμα, ο κ. Τζαβάρας πήρε την απάντηση ότι η διάταξη μπήκε «εκ παραδρομής».
«Οι συμπτώσεις θα πρέπει να ερευνηθούν, δεν θέλω να καταλογίσω δόλο αν και η ένωση εισαγγελέων μίλησε για ύποπτη νομοθετική διαδικασία» τόνισε στο STAR ο κ. Τζαβάρας, ζητώντας να επέμβει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: «Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου να διατάξει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να δούμε ποιοι ευεργετούνται από αυτή τη διάταξη. Είναι περίεργο διότι περνά από 4 ελέγχους: πρώτο, την κεντρική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, δεύτερο, το γραφείο του υπουργού, τρίτο, το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο συνέπραξε, και, τέταρτο, τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης».
Φυσικά όλα αυτά είναι κατόπιν εορτής, και δεν έχουν κανένα νόημα πια, καθώς ήδη αυτοί που έπρεπε να κάνουν χρήση της διάταξης την έκαναν και φυσικά νόμιμα, και ουδείς μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό.










defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com