Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ελεγκτές εισιτηρίων των ΟΣΥ έκοβαν πλαστές παραβάσεις στους πολίτες! (φωτό)




Μετά τα πλαστά χαρτονομίσματα και τις πλαστές βεβαιώσεις σπουδών ήρθαν και οι… πλαστές παραβάσεις στις οδικές συγκοινωνίες…
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες (21.06.2014) το μεσημέρι, δυο υπάλληλοι – ελεγκτές κομίστρου της Ανώνυμης Εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) και δύο ιδιώτες – τυπογράφοι, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση κατάρτισης πλαστών βεβαιώσεων παράβασης και εικονικής επιβολής προστίμων σε επιβάτες με σκοπό τον προσπορισμό παράνομου εισοδήματος.
osi2
Συγκεκριμένα, οι δυο υπάλληλοι – ελεγκτές της Ο.ΣΥ., ηλικίας 31 και 32 ετών, καθώς και ο ένας τυπογράφος, ηλικίας 44 ετών κατηγορούνται για πλαστογραφία, απάτη και απιστία σχετική με την Υπηρεσία, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο δεύτερος τυπογράφος, ηλικίας 52 ετών κατηγορείται για απλή συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.
Όσον αφορά το ιστορικό της υπόθεσης, στις 20.06.2014 το μεσημέρι, οι δυο ελεγκτές βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 72 ευρώ σε 25χρονη ημεδαπή, η οποία είχε επιβιβαστεί σε λεωφορείο των αστικών συγκοινωνιών χωρίς εισιτήριο. Η 25χρονη πλήρωσε άμεσα το πρόστιμο, προκειμένου όπως την ενημέρωσαν σχετικά, να μειωθεί η αξία του στο μισό, παρέλαβε ένα στέλεχος της πράξης βεβαίωσης παράβασης και επιβολής προστίμου και αποχώρησε, χωρίς όμως να παραλάβει την ταυτότητά της, την οποία είχε παραδώσει προηγουμένως στους ελεγκτές.
osi3
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η 25χρονη αναζήτησε την ταυτότητά της και μετέβη στα Κεντρικά Γραφεία του Ο.ΣΥ. στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, όπου ενημερώθηκε ότι το απόκομμα πληρωμής που είχε λάβει ήταν πλαστό, καθώς το μητρώο του αναγραφόμενου ελεγκτή ήταν ανύπαρκτο. Ωστόσο, η 25χρονη αναγνώρισε στον χώρο τους δύο ελεγκτές, ως τα πρόσωπα που βεβαίωσαν την παράβαση.
Ακολούθησε διερεύνηση της υπόθεσης από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της οποίας οι δυο εμπλεκόμενοι συνελήφθησαν (21.06.2014), ενώ εκτελούσαν υπηρεσία οδηγού σε λεωφορεία του προαναφερόμενου Οργανισμού.
Ειδικότερα, από την προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι, ο 31χρονος και ο 32χρονος, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013 είχαν προβεί σε κατάρτιση πλαστών μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων προκειμένου να αποκομίζουν παράνομα οικονομικά οφέλη. Τα μπλοκ προμηθεύονταν, έναντι οικονομικού αντιτίμου, από 44χρονο τυπογράφο στην περιοχή της Βάρης, από τον οποίο είχαν επίσης προμηθευτεί και μια σφραγίδα κόκκινου χρώματος, με την οποία θεωρούσαν την πράξη βεβαίωσης προστίμου κατά το ήμισυ.
Όπως επίσης προέκυψε, οι δυο υπάλληλοι, παράλληλα με τα καθήκοντα του οδηγού εκτελούσαν από κοινού εθελοντικά υπηρεσία ελεγκτή, και συγκεκριμένα τουλάχιστον δύο (2) φορές την εβδομάδα, προβαίνοντας με μεθοδολογία δράσης (modus operandi) παρόμοια με εκείνη που έδρασαν στην περίπτωση της 25χρονης, αποκομίζοντας την κάθε φορά παράνομο χρηματικό όφελος από διακόσια (200) ευρώ έως τριακόσια πενήντα (350) ευρώ έκαστος.
Επιπλέον, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από την Υπηρεσία τους, παράλληλα με την εικονική βεβαίωση προστίμων, λαμβάνοντας το αντίτιμο εξ ολοκλήρου οι ίδιοι, προέβαιναν και στην βεβαίωση νόμιμων παραβάσεων, συμπληρώνοντας αντίστοιχα τα μπλοκ που τους είχαν χορηγηθεί από την εταιρεία.
Επισημαίνεται ότι από τις συνολικές μηνιαίες εισπράξεις των προστίμων, ποσοστό της τάξης του 2% κατατίθεται στον ΟΑΣΑ. Συνεπώς ενδεχόμενη οικονομική ζημία της Ο.ΣΥ. από τις διαδικασίες που αφορούν είσπραξη προστίμων, είναι και οικονομική ζημία του Υπουργείου Μεταφορών και κατά προέκταση του Δημοσίου.
Αναφορικά με την περίπτωση της 25χρονης, προέκυψε ότι ο 31χρονος ελεγκτής, επειδή αντιλήφθηκε την πιθανότητα να έχει προβεί σε καταγγελία για το γεγονός της ψευδούς βεβαίωσης προστίμου, κατέστρεψε με καύση τα πλαστά μπλοκ που είχε στο σπίτι του και τα οποία είχε προμηθευθεί από τον 32χρονο, ενώ έκαψε και την ταυτότητα της 25χρονης, προκειμένου να καταστρέψει τα πειστήρια. Όπως προέκυψε, το στέλεχος προστίμου που είχε παραλάβει η 25χρονη μετά την καταβολή του προστίμου ήταν εξ’ υπαρχής πλαστό.
Από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψε η εξακολουθητική δράση των εμπλεκομένων, ενώ συσχετίσθηκαν και άλλες παρόμοιες εκκρεμείς υποθέσεις σε άλλες Αστυνομικές Υπηρεσίες, στα πλαίσια των οποίων ο 32χρονος ταυτοποιήθηκε σε τουλάχιστον τρεις (3) περιπτώσεις ως δράστης εξαπάτησης επιβατών, με την μέθοδο της είσπραξης εικονικού προστίμου.
Από τα συνολικά στοιχεία της προανάκρισης εκτιμάται ότι το κέρδος που αποκόμισαν οι συλληφθέντες ζημιώνοντας παράλληλα την Ο.ΣΥ., από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τον Ιούνιο του 2014 κυμαίνεται από πενήντα χιλιάδες τετρακόσια ευρώ έως ενενήντα χιλιάδες επτακόσια είκοσι (50.400-90.720) ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική περίοδο, τη συχνότητα των ελέγχων και τα αποκομισθέντα ανά ημέρα οικονομικά οφέλη.
Στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργήθηκαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, στην κατοχή των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
 Στην κατοχή του 31χρονου:
διπλότυπο πλαστό μπλοκ παραβάσεων
πλαστή σφραγίδα, η οποία χρησίμευε για τη βεβαίωση της καταβολής μειωμένου κατά 50%, επί του αρχικού ποσού, προστίμου
φιαλίδιο μελάνης ερυθρού χρώματος
τριπλότυπο γνήσιο μπλοκ παραβάσεων
διάφορα υπηρεσιακά έγγραφα
ταμπόν σφραγίδας
είκοσι τέσσερα (24) πλαστά στελέχη Πράξεων Βεβαίωσης Παράβασης και Επιβολής Προστίμου του Ο.ΣΥ.
κατάσταση παραβάσεων του μήνα Ιουνίου 2014
Στην κατοχή του 32χρονου:
πλαστό μπλοκ πράξεων βεβαίωσης και παράβασης επιβολής προστίμου
το χρηματικό ποσό των 760 ευρώ, προερχόμενο από την παράνομη είσπραξη προστίμων
Στο κατάστημα – τυπογραφείο του 52χρονου:
συνολικά (339) έντυπα της Ο.ΣΥ. πράξεων βεβαιώσεως παράβασης και επιβολής προστίμων, διαφόρων χρωμάτων, τα οποία αποτελούσαν τα πλαστογραφημένα μπλοκ βεβαίωσης παραβάσεων που χρησιμοποιούσαν ο 31χρονος και ο 32χρονος και που ήταν έτοιμα προς κατάρτιση και χρήση.
Στην κατοχή του 44χρονου:
πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί (22-06-2014) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση.




















http://www.makeleio.gr/?p=114330#more-114330

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com