Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Νέα άρβυλα και εξαρτύσεις για τον Ελληνικό Στρατό ...





Στο πλαίσιο βελτίωσης του εξοπλισμού μάχης και των ατομικών υλικών του μαχητή έχουν δοθεί οδηγίες εδώ και ένα μήνα στη ΔΥΠ για την κατασκευή νέας στολής μάχης - ασκήσεων, αρβυλών και λοιπών υλικών.
Τα άρβυλα τα οποία έφερε ο Α/ΓΕΣ θα χρησιμοποιηθούν ως δείγμα για την κατασκευή αντίστοιχων αρβυλών ελληνικής παραγωγής για το σύνολο του προσωπικού του ελληνικού στρατού και τα οποία θα ταιριάζουν καλύτερα στις κλιματολογικές συνθήκες της χώρας μας (8 μήνες ηλιοφάνειας), ενώ συγχρόνως θα προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση, υγιεινή και καλύτερη ανατομία  για τη μετακίνηση των στρατιωτών στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.
Τονίζεται ότι το μαύρο χρώμα απορροφά τον ήλιο, αυξάνει τη θερμότητα και δημιουργεί υπεραιμία στα πόδια του στρατιωτικού προσωπικού, ιδίως κατά τις μετακινήσεις - πορείες και για το λόγο αυτό, θα αντικατασταθεί με χρώμα που θα αντανακλά τον ήλιο, (γκρί ή αμμώδες), καλύπτοντας με καλύτερο τρόπο τις απαιτήσεις του σύγχρονου μαχητή.
Έχει εκτιμηθεί επίσης ότι θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων δεδομένου ότι 1 σημερινό ζευγάρι αρβύλων κοστίζει 73 ευρώ, ενώ αυτό του νέου τύπου θα κοστίζει περίπου 45 ευρώ (απαιτούνται 50.000 ζευγάρια το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των σπουδαστών των Σχολών και στελεχών).
Επιπλέον, εξοικονομούνται 60.000 ευρώ το χρόνο από βούρτσες και κάμελ βαφής.
Η διαδικασία για την παραγωγή του δείγματος από το 700 ΣΕ έχει ξεκινήσει με σκοπό να παρουσιαστεί σε 1 μήνα περίπου ενώ η παραγωγή του σχεδιάζεται να υλοποιηθεί το φθινόπωρο και εφόσον έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία που περιλαμβάνει την σύνταξη των προδιαγραφών, τη δημόσια διαβούλευση και την παραγωγή με ταυτόχρονη ανάλωση - χρήση των αποθεμάτων που υπάρχουν στον ΕΣ.






















defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com