Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

"Τσουνάμι" αναφορών στρατιωτικών για τις περικοπές - Το τελευταίο "όπλο" πριν από τις αγωγές ...



Οι αγωγές κατά του ελληνικού δημοσίου από στρατιωτικούs μπορούν να αναμένουν. Υπάρχει και το “όπλο” των αναφορών των στρατιωτικών!

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα από τα σενάρια που υπάρχουν σε περίπτωση που η κυβέρνηση θελήσει να κερδίσει χρόνο ,αποφεύγοντας να ανοίξει τα χαρτιά της για την απόφαση περί περικοπών του ΣτΕ, είναι η υποβολή μαζικών αναφορών στρατιωτικών στις μονάδες και στις υπηρεσίες που υπηρετούν. Οι ανώτεροί τους που θα λαμβάνουν τις αναφορές για τα όσα προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ για τις αποδοχές των στρατιωτικών είναι αναρμόδιοι να απαντήσουν αλλά υποχρεωμένοι να προωθήσουν τις αναφορές στα κλιμάκια της ιεραρχίας. Κι επειδή κι εκεί αναρμόδιοι είναι οι αναφορές θα φθάσουν υποχρεωτικά στο υπουργείο Οικονομικών που οφείλει να απαντήσει.

Η κίνηση θα είναι προφανώς συμβολική αν και ο στόχος υποβολής χιλιάδων αναφορών που θα “πνίξουν” το υπουργείο Οικονομικών δεν θεωρείται εύκολος για να επιτευχθεί. Οι δισταγμοί των στρατιωτικών να αντιδράσουν είναι γνωστοί και κατανοητοί ως ένα βαθμό. 

Στην συνέντυεξή τους στο Onalert, τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Ανέστης Τσουκαράκης, όσο και ο νομικός Γιώργος Αντωνακόπουλος ήταν καθησυχαστικοί για τα όσα προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ.

•Είναι απόφαση αμετάκλητη που το δημόσιο οφείλει να εκτελέσει.

•Με βάση αυτή θα πρέπει να επιστρέψουν οι μισθοί στα επίπεδα του Ιουλίου 2012 και να επιστραφουν αναδρομικά.

•Η κυβέρνηση όσο καθυστερεί να την εφαρμόσει τόσο θα “φορτώνεται” κι άλλα χρήματα που θα υποχρεωθεί κάποια στιγμή να δώσει.

Ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνακόπουλος είπε ότι πρέπει να γίνει γνωστή η θέση της κυβέρνησης για το αν ,πότε και πως θα εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, ώστε να καθορίσουν οι στρατιωτικοί τις επόμενες κινήσεις τους. Αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να καθυστερήσει ή να μην εφαρμόσει την απόφαση ο μόνος δρόμος που μένει σους στρατιωτικούς είναι η υποβολή αγωγών. Θα είναι μια διαδικασία που θα τους βάλει σε νέα δικαστική ταλαιπωρία αλλά θα τους θέσει με κάθε βεβαιότητα απέναντι από την κυβερνητική πλειοψηφία.
















onalert,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com