Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Τι ανακοίνωσε το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο για το "χαμένο" F - 16 στη Χίο ...




Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
«Τερματίστηκαν οι δραστηριότητες ερευνών. Σε περίπτωση που εξασφαλιστούν νέες πληροφορίες και γίνουν νέες αξιολογήσεις, θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν οι δραστηριότητες ερευνών».

Με αυτή την επίσημη ανακοίνωση του  Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας γνωστοποιείται η ολοκλήρωση των ερευνών  για την ανεύρεση της σορού  του πιλότου Ναΐλ Ερντογάν και του αεροσκάφους F-16, το οποίο είχε πέσει στο Αιγαίο στις 8 Οκτωβρίου του 1996 σε διαδικασία αναγνώρισης /αναχαίτισης και αερομαχία με ελληνικά αεριωθούμενα.

 Οι εφημερίδες έχουν τίτλους που αποτυπώνουν την απογοήτευση για την μη επιτυχή έκβαση , ενώ όλες αναφέρουν - σταθερά τελευταία - ότι το αεροσκάφος τους καταρρίφθηκε από ελληνικό αεροσκάφος.

Tα εκτενή δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έληξαν τελικά στις 5 Μαΐου  οι εργασίες, που έγιναν 18 χρόνια μετά από το συμβάν και οι οποίες διήρκεσαν 23 μέρες. Κατά τις έρευνες που έγιναν, πραγματοποιήθηκαν 420 ώρες έρευνες με ηχοεντοπιστικά συστήματα sonar. Έγιναν καταδύσεις δυτών επί 19 ώρες και  καταδύσεις με υποθαλάσσια μηχανήματα, μη επανδρωμένα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα τηλεκατευθυνόμενης φωτογράφησης. Διαπιστώθηκε ότι μεταλλικά κομμάτια που βρέθηκαν, κατά τις έρευνες, δεν ανήκαν στα συντρίμμια του αεροσκάφους. 
Να θυμίσουμε εδώ ότι αυτό που είχε εντοπιστεί κάποια στιγμή των ερευνών και αναζωπύρωσε τις ελπίδες των Τούρκων ήταν ένα τενεκεδένιο κουτί, όπως έγραψε το OnAlert, βάσει άλλων δημοσιευμάτων τουρκικών εφημερίδων .
 
Το αρνητικό αποτέλεσμα προκάλεσε απογοήτευση στην κόρη του Ναΐλ Ερντογάν, Εβρίμ, αναφέρουν οι εφημερίδες.Σημειώνεται ότι η κόρη του πιλότου, Εβρίμ Ερντογάν, είχε προβεί σε έκκληση με το αίτημα να βρεθεί ο πατέρας της και ο κ. Τ. Ερντογάν είχε δώσει οδηγίες για τη διεξαγωγή ερευνών, οι οποίες άρχισαν στις 13 Απριλίου στο Αιγαίο. Τονίζεται ότι η κόρη του πιλότου, Εβρίμ Ερντογάν, έχει εξαρτήσει τις ελπίδες της και από το πλοίο ερευνών Nautilus.
































































οναλερτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com