Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Δένδιας: Γερασμένα και σε οριακή κατάσταση τα πυροσβεστικά αεροσκάφη ...




Την οριακή κατάσταση του «γερασμένου» στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών επεσήμανε για ακόμη μία χρονιά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το συντονισμό των δράσεων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών σχετικά με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, ο αρμόδιος υπουργός ευχαρίστησε τα στελέχη της
Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το ενδιαφέρον τους και την παρουσία τους, όπως και τους υπόλοιπους υπηρεσιακούς παράγοντες.
«Είναι κακή συγκυρία για μας ότι χειριζόμαστε αυτό το τεράστιο ούτως ή άλλως πρόβλημα υπό συνθήκες μέγιστης οικονομικής στενότητας, που σημαίνει ότι τα μέσα τα οποία έχουμε στη διάθεση μας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είναι πάρα πολύ περιορισμένα» ομολόγησε ο κ. Δένδιας επισημαίνοντας την οριακή κατάσταση των πυροσβεστικών αεροσκαφών παρά τις πολύ μεγάλες προσπάθειες που κάνει η πολιτική αεροπορία για την συντήρηση τους.
Ο αρμόδιος υπουργός εξήγησε ότι τα αεροπλάνα είναι πάρα πολύ παλιά, επισημαίνοντας το γεγονός της απώλειας ενός ακόμη προχθές στον Θερμαϊκό κόλπο, και το πολύ μεγάλο ποσοστό των βλαβών που παρουσιάζουν σε κάθε προσπάθεια απογείωσής τους, χωρίς να μπορούν να γνωρίζουν πόσα αεροπλάνα θα είναι αξιόμαχα κάθε μέρα.
  «Δηλαδή θεωρητικά στα χαρτιά έχεις Α αριθμό, αλλά η διαθεσιμότητα είναι πολύ πιο περιορισμένη. Όλο αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι θα πρέπει αυτά τα μέσα για την κατάσβεση που έχουμε στη διάθεση μας να τα χρησιμοποιήσουμε πολύ εξυπνότερα και, κυρίως, πρέπει να κάνουμε την μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη» τόνισε ο κ. Δένδιας.
Πέντε ελικόπτερα ήταν στο έδαφος γιατί δεν είχαν δοθεί 70.000 ευρώ για πιστοποίηση στους πιλότους
    Σε μία άλλη «ομολογία» του ο αρμόδιος υπουργός, είπε, πως εκτός από πέρσι, τα προηγούμενα πέντε χρόνια τα πέντε ελικόπτερα ήταν στο έδαφος γιατί δεν είχαν δοθεί 70.000 ευρώ για να υπάρξει πιστοποίηση στους πιλότους, προκειμένου να τα πετάνε. Παρόμοια προβλήματα οργάνωσης υπήρχαν στη χρήση των μοτοσυκλετών της Πυροσβεστικής, οι οποίες βοήθησαν με τις περιπολίες τους και με τη χάραξη ασφαλών δρομολογίων για την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών οχημάτων.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, επεσήμανε την «ανανέωση» της καλής συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, των δασαρχείων, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας, δηλώνοντας σχετικά: «Αποδείχθηκε πέρυσι -και νομίζω μπορεί να αποδειχθεί και φέτος- έστω και αν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες (ούτε πέρυσι ήταν, αντίξοες ήταν), μπορείτε να καταφέρετε εξαιρετικά πράγματα. Χάρη στο φιλότιμο, τη συνεργασία, την προσπάθεια, την ευφυΐα, την οργάνωση, την εμπειρία».
Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου στην τοποθέτηση του έδωσε κατευθυντήριες γραμμές που αφορούν τα θέματα οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού, ενώ ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Διαμαντής Κανελλόπουλος, παρουσίασε όλες τις ενέργειες που έχουν λάβει χώρα σε σχέση με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, την εκπαίδευση, τον εξοπλισμό και το προσωπικό, ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να είναι καθ’ όλα έτοιμο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

του Παναγιώτη Σπυρόπουλου



























http://www.bloko.gr/swmata-asfaleias/dendias-gerasmena-kai-se-oriakh-katastash-ta-pyrosbestika-aeroskafh.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com