Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

"OYK AΝ ΛΑΒΕΙΣ ΠΑΡΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΧΟΝΤΟΣ"....Η ανάπτυξη των κόκκινων δανείων ...





Όσο και κάποιοι επιμένουν ότι βγαίνουμε απο την κρίση και ότι η ανάπτυξη έρχεται η πραγματικότητα είναι άλλη ειδικά στον χώρο των δανείων.Στα 68 δισ. ευρώ ανήλθαν τα «μη εξυπηρετούμενα δάνεια» στο τέλος Δεκεμβρίου του 2013, από το σύνολο των 216 δισ. ευρώ που έχουν δανειστεί οι ιδιώτες από τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.
Το ίδιο μέγεθος σε ποσοστό, αντιστοιχεί σε 31,6%, από 5,1% που ήταν τον Δεκέμβριο του 2008, δηλαδή όταν ξεκίνησε η κρίση. Υπενθυμίζεται ότι τα «κόκκινα» δάνεια τον Δεκέμβριο του 2012 ανήλθαν σε 21,4% επί του συνόλου των δανείων των ιδιωτών και το 2011 ο ίδιος δείκτης ήταν στο 14,7%.
Παρότι οι 4 συστημικές τράπεζες στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της οικονομικής χρήσης 2013 σημείωσαν ότι ο ρυθμός αύξησης καθυστερήσεων των πληρωμών των δανείων μειώθηκε το δ' τρίμηνο, η Πειραιώς παρουσίασε στην ανακοίνωσή της ότι είχε ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στον όμιλο 36,6%.
Η Alpha Bank τόνισε ότι ο δείκτης καθυστερήσεων μειώθηκε κατά 20 μονάδες βάσεως το δ΄ τρίμηνο, σε 32,7% και συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, τα δάνεια σε καθυστέρηση έφθασαν το 34,3% στο τέλος Δεκεμβρίου 2013 σημειώνοντας μείωση κατά 40 μονάδες βάσεως κατά το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη διαμορφώθηκαν σε 24,8%.





































































defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com